pradelltuixen

Aquesta utilitat pertany a Wikiloc.

Per descarregar-te el track clica sobre el següent enllaç: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=666033

Fotos i breu descripció.

 

fumanya

Ens hem desplaçat fins a Berga per realitzar una ruta maca i molt dura. L’inici possiblement és la part més dura del recorregut, després també serà dur però menys exigent. I és que els colls de Fumanya i Pradell ens faran suar de valent. Fumanya és la constància feta port, ja que és una pujada sense grans rampes però molt constant durant el seu trajecte. Una constància que ens anirà desgastant a mesura que anem acostant-nos al cim. I per si això fos insuficient, després de coronar només tindrem un petit descans per recuperar-nos i afrontar la part més dura de tot el recorregut, els últims quilòmetres de Coll de Pradell.

Foto: Pujant al Coll de Fumanya, vista del pantà de la Baells.

Aquí les rampes superen el 20%!!!! N’hi ha per deixar-hi el fetge, els ronyons i molt més. En fi, un cop superat aquest tram infernal tindrem una vista excepcional del Pedraforca i descens cap a Gósol.

Foto: Tram terrorífic del Coll de Pradell.

pradell

josa

Després de Gósol haurem de superar el Coll de la Josa, curtet però constant. Si mirem enrera veurem una imatge realment preciosa del poble de Gòsol.

Foto: Ascens al Coll de Josa. Al fons Gòsol.

Una vegada coronat, pràcticament serà tot baixada fins arribar a Tuixent. Abans però, gaudirem d’un entorn preciós. Sembla que estiguem al bell mig del no res. A la nostra dreta sempre ens vigilarà la serra del Cadí. Passarem per fora del bonic i pintoresc poble de Josa i finalment arribarem al també bonic poble de Tuixent.

Foto: Descens del Coll de Josa. Al fons Josa.

josab

lavansa

A Tuixent ens espera el Coll del Port, no massa llarg i amb rampes suaus. Tot i que després de Pradell se’ns farà força més dur. A dalt obtindrem una vista privilegiada de gairebé tota l’ascensió, el Cadí i Tuixent. Realment espectacular.

Foto: Vista de Tuixent des del Coll del Port.

Per l’altre banda, un cop iniciat el descens cap a St Llorenç de Morunys, podrem contemplar el Port del Comte a la nostra dreta. Una vegada arribats a St Llorenç de Morunys ja sols ens faltarà l’últim port del dia, Coll de Jouet, per tornar a Berga. Abans però, mentre creuem la presa de la Llosa del Cavall i iniciem l’ascensió podrem veure per sobre els nostres caps la presó del francés. L’ascens es farà llarg, sort que el port en si no és massa exigent. Un cop creuat el túnel coronarem i ja tot serà baixada fins a Berga.

Des del trencant a Fumanya fins que tornem a Berga haurem circulat sempre per carreteres poc transitades i d’una gran bellesa. La visió del pobles de Josa i Tuixent és com tornar al passat. Un gran paisatge per una gran ruta.

Foto: Descens del Coll del Port cap a St Llorenç de Morunys.

port

 

 

 

logo_kolo-bvg

Detalls

Distància 116,51km
Desnivell Acu 3.112m
Altitud Mín. 645m
Altitud Màx. 1.732m
IBP 205,00
País Catalunya
Zona Berguedà Alt Urgell Solsonès