Durant el dinar de final de temporada en Martirià, un dels que porta més de mitja vida pedalant, va encarregar a en Freddy, el més veterà dels assistents, que preparés una estada al Mont Ventoux per l’any vinent. En Freddy que ha viatjat molt, té amics arreu del món i feia poc que hi havia estat… va acceptar l’encàrrec. D’aquesta manera el primer cap de setmana de Juliol teníem cita amb el gegant de la Provença.

nesque0

Foto: Col N.D. des Abeilles.

Dissabte, 30 de juny de 2007.

Hem sortit a rodar per desbloquejar unes cames pesades degut al viatge, i per veure més de la zona que envolta al Mont Ventoux.

Ho hem fet per un paisatge similar a la garrotxa aspre; un terreny eixut amb molta pedra que forma una orografia irregular plena de tobogans i colls de poca altitud. Els camps liles i uns pobles acollidors ens transporten mentalment molt lluny.

El segon tram de la ruta, després de la parada i les fotos de rigor, ha set per una carretera que voreja un penya segat bestial que ens ha meravellat: les Gorgues de la Nesque. En aquesta zona hem trobat moltes bicicletes, alguns d’ells amb ganes de gresca… sort que anem amb gent assenyada.

Ens ha sortit una matinal rodona, ha set preciós, paisatge de pel·lícula, cames a punt…

nesque1

Foto: Gorges de la Nesque.

nesque2

Foto: Gordes. Bonic poble.

Després d’un dinar de reagrupament amb les noies i amb els dipòsits plens hem estat tota la tarda de turisme per paratges idílics i poblets d’altra època. Aquesta part de França té un encant especial, sembla no siguem al segle XX.

Recorregut:

Ste. Colombe, Flassan, Col de Nesque, Villes-sur-Auzon, Bedoin, Ste. Colombe 67kms 1.026m+

Ports:

Col ND des Abeilles
Col de Nesque

Diumenge, 01 de juliol de 2007.

Ens hem llevat d’hora… Es llegeix el neguit en els ulls…
Abans d’enfrontar-nos al colós rodem una estona per una carretera plena de tobogans que s’obre pas enmig de les famoses vinyes del Sud de França. Estirant les cames hem fet temps per reunir-nos amb en Piet, un company d’en Kolo.

bvventoux0

Foto: Inici de port, ara tocarà patir de valent.

bvventoux1

Foto: Encarant la part final del colós.

Comença l’ascensió, els primers 4 km són de bon fer però hi ha una paella d’esquerres que marca la diferència; el pendent augmenta i es fa constant. La carretera està plena de ciclistes que fan camí cap al cim entre una vegetació que va canviant a mesura que anem escalant i que proporciona una ombra agraïda en aquestes dates.

La pujada es fa planer quan arribem a un complex on el paisatge canvia completament. Hem sortit de la densa vegetació de pins al famós “paisaje lunar” del Mt. Ventoux. Adéu als arbres, a les ombres, a la fresca… només es veuen pedres blanques i l’antena del pic a on ens dirigim. El planer s’acaba aviat, el sol cada cop escalfa més,l’últim tram del port és duríssim i sense la protecció dels arbres el vent fa acte de presència fent honor al nom del puig.

bvventoux3

Foto:El conegut paisatge llunar.

bvventoux2

Foto: Mt Ventoux, FET!!!!!!.

L’esforç per arribar a dalt val la pena. L’ambient és immillorable. Hi ha molta gent, de tot arreu, de totes les edats. Tothom t’anima a creuar la línia pintada a terra que representa el final de la pujada. Es crea un passadís de ciclistes, familiars i curiosos que fa que l’arribada es torni en quelcom màgic, similar a lo que deuen sentir els professionals quan són envoltats d’aficionats en les etapes de muntanya d’una gran volta…

Un cop abrigats i amb un munt de fotos arxivades a la càmera, continuem la ruta baixant per l’altre cara del Mt Ventoux. La tornada a l’hotel transcorre per un terreny d’alts i baixos similar al d’ahir… La sang està alterada, hi ha “manxiules”, “pals”, crits, renecs però sempre respecte pels demés!

Abans de deixar l’hotel: una dutxa i un àpat que ens omple de satisfacció i orgull. Ho hem aconseguit tots, sense excepció!

bvventoux4

Foto: Dinar de grup a Ste.Colombe.

Recorregut:

Ste Colombe, Flassan, Mormoiron, St Pierre, Bedoin, Mt Ventoux, Malaucene, Col de la Madeleine, Bedoin, Ste Colombe 81kms 2.176m+

Ports:

Cote de St Alban
Mont Venotux
Col de la Madeleine 

 

logo_Roldi-bvg

Veure més fotos del biciviatge