covadongalt

Aquest mapa pertany a Google Earth.

covadongaM

Fotos i breu descripció

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mític i preciós serien les dues paraules que possiblement el definirien millor. Encara que, dur, també seria un adjectiu apropiat. Però senzillament és el rei dels ports hispànics. La seva fama ha traspassat fronteres. Molt abans que el recent Angliru. En els seus dies Lagos de Covadonga fou comparat per Bernard Hinault amb l’Alpe d’Huez español. Tot i que personalment, trobo molt més bonic i dur Covadonga. És una ascensió sublim en un paratge únic! A la foto podem observar el tram més conegut entre els ciclistes, La Huesera.

Tota la pujada es desenvolupa en una carretera petitona. Al principi entre arbres i després totalment al descobert. Abans d’arribar a la famosa Huesera ja haurem hagut de patir de valent, ja que és força constant. La següent foto és des del Mirador de la Reina, a sota queda la temuda Huesera. Però encara queda bastant, sort que a partir d’ara trobarem algun descans.

covadonga1

covadonga3

Ens estem acostant al cim, ja falta menys. La part més dura ja l’hem superat, però encara haurem de patir una estona més

Lago Enol. Quan els nostres ulls es perdin en la seva bellesa, tot el patiment desapareixerà. Ara sí que pràcticament som a dalt. I tenim dues opcions, un cop a peus del llac Enol trobem dues carreteres. La de la dreta ens menarà al llac d’Ercina, mentre que la de l’esquerra ens durà al final típic de la Vuelta. Per a qualsevol de les opcions, sols faltarà menys d’un quilòmetre.

covadonga4

 

Detalls

Des de Covadonga
Altitud inicial 164m
Altitud final 1.071m
Desnivell 907m
Pm 6,69%
PMàx 18%
Km 13,54km
Coef. Duresa 132,90
Coef. Fatiga 950,61
Categoria 1a ESP.
Zona Cordillera Cantàbrica
País o Regió Asturias