sucrevil

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

sucrevilm

Fotos i breu descripció

mdmontB-00

És una pujada interessant que ens permet fer volta i no haver de passar per la nacional per tal d’arribar a Besalú. Això si, és una opció molt més dura i alhora molt més tranquil·la i bonica.

Així doncs, des de la N-260 o A26, girem al trencant de Cabanelles, que és precisament on es troba l’Hostal de Can Vilar, i pocs metres després girem a l’esquerra per anar cap la Mare de Déu del Mont, ja està indicat. De sobte, veurem com la carretera es torna més petita.

Podem dividir l’ascens en dues parts ben diferenciades. La part inicial de la pujada és molt suau i progressiva, encara que acaba amb unes rampes considerables al coronar el coll d’en Serra. A partir del coll d’en Serra encetem la part final, la més dura. Fins al coll d’en Serra tindrem gairebé 9 quilòmetres bastant relaxats. Des de bona part del recorregut podrem observar el nostre el perfil inconfusible de la Mare de Déu del Mont, aliena al nostre esforç.

mdmontB-01

mdmontB-02

Deixem enrere el trencant a St Martí Seserres i seguim pujant. El pendent aquí ja augmenta una mica més, però encara no resulta asfixiant. Ens estem aproximant al coll d’en Serra.

Aquí podem observar el centre de Can Serra a la nostra esquerra. Ens trobem a la part final del coll d’en Serra i on hi ha les rampes més dures d’aquest tram. Allà davant, però, ja podem observar com el pendent suavitza.

mdmontB-03

mdmontB-04

Superada la part dura d’aquesta primera part, el pendent torna a disminuir i fins i tot gaudirem d’un petit descens al final del qual trobem el coll d’en Serra. Ja falta molt poc per arribar-hi i encetar la segona part de l’ascens, la que ens exigirà de veritat.

A la foto podem apreciar perfectament com el pendent és gairebé nul en aquest tram. I just al nostre davant i a la dreta hi trobem el trencant per anar cap a Lliurona i Albanyà.

Deixem el coll d’en Serra enrere i comencem a encarar-nos amb les primeres rampes dures i constants de l’alt del collet del Sucre. Entrem en una zona força més boscosa que abans.

mdmontB-06

mdmontB-08

Anem superant els revolts i el fort pendent que gairebé no disminueix mai i anem fent camí. Aquesta part no gaudeix de bones vistes ja que estem bastant rodejats d’arbres.

Acabem de coronar l’alt del collet del Sucre, és precisament allà on es veu el cartell. Si volem anar cap a Maià de Montcal o Besalú haurem de baixar per la carretera petita que hi ha just on veiem el cartell. Precaució en el descens, ja que la carretera continua essent molt estreta i l’asfalt no està en massa bones condicions, sobretot a l’inici del descens. Després millora considerablement. Pel contrari, si volem seguir pujant tant sols hem de seguir la carretera on ens trobem i continuar fins al cim de la Mare de Déu del Mont.

mdmontB-09

Detalls

Des de Hostal de Can Vilar
Altitud inicial 179m
Altitud final 636m
Desnivell 457m
Pm 3,88%
PMàx 13%
Km 11,77km
Coef. Duresa 49,28
Coef. Fatiga 265,69
Categoria 2a Cat.
Zona Alt Empordà
País o Regió Girona