sucremai

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

sucremaim

Fotos i breu descripció

Es tracta d’una pujada inicialment suau que transcorre entre camps fins arribar a la població de Maià de Montcal. Al sortir del poble, el pendent comença a augmentar progressivament fins a fer-se molt més dur cap al final.

Al davant nostre s’alça espectacularment la Mare de Déu del Mont. Un parell de quilòmetres després de Maià, haurem de desviar-nos a la dreta per seguir pujant cap a l’alt del collet del Sucre, el qual connecta amb la pujada tradicional a Mare de Déu del Mont, que prové de Can Vilar. Si anéssim recte, en comptes de girar a la dreta, arribaríem al collet de Can Jou, des d’on podríem baixar cap a Beuda i Besalú.

canjou2

mdmontA-04

Després de girar a la dreta, la carretera es torna més petita i l’asfalt també canvia. Tornem a girar, aquest cop cap a l’esquerra i començarem a encarar-nos amb rampes cada vegada més dures. La carretera ara si que és estreta. Passem just pel davant d’una casa preciosa i immensa, el Noguer de Segueró i seguim pujant. A partir d’aquesta casa, ve un tram dur, una baixadeta i llavors entrem a la part més exigent de tota l’ascensió. Comença la veritable ascensió a l’alt del collet del Sucre! I dolç, no ho és pas!!!!

L’asfalt empitjora per moments, una llàstima. Circulem entre arbres i anem vencent els diferents revolts que ens anem trobant.

mdmontA-05

mdmontA-06

La carretera és realment estreta, rodejada de pins i el pendent és irregular. Tan aviat ens tortura com suavitza i ens deixa respirar. Però són descansos breus, ja que de seguida torna a incrementar-se per sobre dels dos dígits.

Cap a la part final de l’alt del collet del Sucre és on l’asfalt està en més mal estat (2013). Tot i així és ciclable. Les rampes són duríssimes, amb pics del 21% que ens faran retorçar sobre la bicicleta.

mdmontA-07

mdmontA-08

Després de superar les últimes paelles, amb un gran esforç i desgast físic, ens aproximem a l’alt. El collet del Sucre pròpiament dit es troba abans de connectar amb la carretera provinent de Cabanelles, és per això que el punt on s’ajunten les dues vessants l’anomenem l’alt del collet del Sucre.

Acabem de coronar l’alt del collet del Sucre, ja l’hem deixat enrere i ens trobem a la carretera principal que va al cim de la Mare de Déu del Mont. L’últim tram del collet del Sucre ha estat terrorífic.

A la foto podem observar on es troba precisament l’alt del collet del Sucre, just allà on es veu el cartell.

mdmontB-09

Detalls

Des de Maià de Montcal
Altitud inicial 175m
Altitud final 636m
Desnivell 461m
Pm 4,24%
PMàx 21%
Km 10,88km
Coef. Duresa 71,31
Coef. Fatiga 402,40
Categoria 2a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona