bartomeugurb

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

bartomeugurbM

Fotos i breu descripció

bartomeu0

És una carretera amb un inici molt suau que ens permetrà gaudir de les vistes del Collsacabra i la plana de Vic a la nostra dreta i dels cingles de St Bartomeu del Grau just davant nostre. Ens portarà de la Plana de Vic al Lluçanès.

Ens estem apropant a la part on la carretera s’empina més. Ja tenim els cingles a tocar. Ara hi passarem just per sota fins a coronar-los per l’esquerra.

bartomeu1

bartomeu2

Apartir d’aquesta paella comença l’ascensió pròpiament dita, el pendent serà força constant, sense ser mai exigent i no cedirà fins a falta de 1’5km.

Entrem en una zona boscosa que gairebé no ens deixarà fins dalt. Quan sortim del bosc, faltarà poc perquè acabi la zona de més pendent i evidentment, poc per coronar.

bartomeu3

bartomeu4

Al sortir del bosc si mirem enrere podrem tornar a veure la plana de Vic i al fons el Collsacabra. Ens estem acostant a la part final. Ara aviat sols faltarà girar cap a la dreta, el pendent disminuirà clarament i ja podrem divisar les primeres cases de St Bartomeu del Grau.

La part final planeja bastant, o si més no, el pendent és molt suau. Observem el cartell del poble i ja veiem les primeres cases. Això ja està dat i beneït.

bartomeu5

 

Detalls

Des de Gurb
Altitud inicial 499m
Altitud final 876m
Desnivell 377m
Pm 3,94%
PMàx 9%
Km 9,58km
Coef. Duresa 38,96
Coef. Fatiga 188,80
Categoria 3a Cat.
Zona Osona
País o Regió Barcelona