sagradafaolot

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

sagradafolotm

Fotos i breu descripció

casellesa

Pujada típica de la gent d’Olot, sobretot quan es disposa de poc temps però es vol fer quelcom sense excés de duresa. És una ascensió fàcil i tranquil·la, sobretot després de deixar la carretera principal que va d’Olot a Sta Pau. També es força constant, comença d’una manera suau i progressivament va augmentant el pendent, sense arribar a ser en cap cas exigent. La part mitja és la més constant i llavors just abans de coronar és quan suavitza de manera clara. La carretera està en perfecte estat amb zones d’ombra i zones totalment obertes, on podrem gaudir de vistes precioses.

Deixem enrere Olot, però atenció, no passar-se el trencant. Està ben indicat, hem de seguir direcció Batet de la Serra. A la foto l’hem deixat enrere expressament per poder-ne agafar una millor perspectiva amb la càmera. És la carretera que es veu a la dreta de la imatge.

casellesa0

bateta

Hem deixat la carretera principal d’Olot a Sta Pau i ara ja ens trobem en la carretera principal de Batet, més petita i bonica que l’anterior i molt més tranquil·la. L’inici és bastant suau, entrem en una zona de bosc però de tant en tant trobarem clarianes amb vistes com aquesta de la ciutat d’Olot i el Puigsacalm.

Seguim pujant i el pendent ha augmentat. Ara es mantindrà força constant 3kms al voltant d’un 5,5% de mitja. Seguim intercalant zones de bosc sense vista i zones obertes.

bateta1

bateta2

Ara aviat arribarem al trencant per anar al petit poble de Batet de la Serra. Però nosaltres seguirem amunt. El pendent segueix constant.

Observem el trencant que ens duria a Batet de la Serra a la nostra esquerra i prosseguim amunt. A partir d’ara, un cop deixem aquesta zona d’arbres, la pujada serà bastant oberta fins al final i no ens queda ni un quilòmetre per superar la part real de pujada.

bateta3

bateta4

Podríem dir que aquí coronem l’alt de la Sagrada Família, ja que a partir d’aquest punt el pendent suavitza de manera radical i acabarem de coronar el cim real gairebé planejant. En aquest punt ens trobem varis trencants, hem d’agafar el segon de la dreta, on ja hi ha una indicació amb el nom de Sagrada Família.

Així doncs, prenem el segon trencant que ens trobem a la dreta i el pendent es ridiculitza. Podem rodar tranquil·lament fins al final. Ideal per observar el paisatge que ens envolta. Al fons podem distingir la silueta del Taga i els Pirineus.

sf

sf0

Entrem en una zona més ombrívola. La carretera segueix planejant entre murs baixos de pedra seca. Aquí podem observar el Puigsacalm entre els arbres.

 

 

El pendent varia poc, de tant en tant augmenta però es manté força pla. Arribem a l’ermita de la Sagrada Família, envoltada d’arbres i murs de pedra seca. Ja hi som, encara que el punt més alt de la carretera es troba una mica més endavant. Allà ja iniciarem el descens cap al Coll de Caselles i Sta Pau i amb vistes al Croscat!!

sf1

sf2

one_half]

Ara si que ens trobem al punt més alt de la carretera. Hem deixat enrere l’ermita que dóna nom a aquest petit alt i ja podem començar el descens. Al davant nostre s’obre un paisatge únic, volcànic. La Serra de Finestres es divisa perfectament al fons i en primer pla el majestuós volcà Croscat amb el seu tall característic.

Detalls

Des de Olot
Altitud inicial 430m
Altitud final 672m
Desnivell 242m
Pm 3,98%
PMàx 8%
Km 6,08km
Coef. Duresa 33,76
Coef. Fatiga 131,94
Categoria 3a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona