pradelles

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

pradellesm

Fotos i breu descripció

Un cop ens trobem a la vall, entre Planoles i Nevà, trobem aquesta petita però interessant pujada a l’alt de Pradelles, que permet molt de joc alhora de pujar la collada de Toses o anant cap a Ribes.

Ens dirigim cap a Nevà i només d’iniciar la veritable ascensió veurem com el pendent augmenta ràpidament tot just després d’haver creuar el riu. Carretera estreta, però en bon estat.

pradelles

pradelles0

Ja veiem les primeres cases de Nevà al fons. El pendent ha suavitzat una mica, però segueix essent molest. Aviat, tornarà a augmentar una mica més.

En aquest trencant que veiem a la dreta és on ens hem de desviar. Nevà ja és a prop, no manca gaire per arribar-hi, però ens desviem per aquí per seguir pujant cap a Pradelles.

pradelles1

pradelles2

El pendent torna a incrementar-se. L’asfalt és nou i bo (2013). Si mirem enrere, veurem com hem anat agafant alçada ràpidament i el poble de Nevà ja queda al fons.

La carretera és estreta, però està en perfecte estat. Des d’aquí podem observar Planès i Planoles.

pradelles3

pradelles4

Aquest tram possiblement és dels més durs de la pujada a Pradelles. Però anem fent camí i aviat el coronarem, ja que no és massa llarg.

Encara que gairebé durant tota la pujada estarem rodejats d’arbres, no és que facin molta ombra.

pradelles5

pradelles6

I ja ens trobem a l’alt de Pradelles. Ara ve un petit descens i enllaçarem amb la carretera que va de Planès a Toses. Concretament sortirem just abans de Fornells de la Muntanya.

 

Detalls

Des de Planoles
Altitud inicial 1.078m
Altitud final 1.391m
Desnivell 313m
Pm 7,08%
PMàx 12%
Km 4,42km
Coef. Duresa 55,84
Coef. Fatiga 245,56
Categoria 2a Cat.
Zona Ripollès
País o Regió Girona