nafreosor

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

nafreosorm

Fotos i breu descripció

mdcollA-00

En aquesta foto podem veure el trencant que trobem a la carretera de Sant Hilari Sacalm a Anglès i que precisament és el que hem d’agafar per tal de pujar a coll de Nafré. Baixant de St Hilari el trobem just a l’entrada del poble d’Osor, a mà esquerra.

És una pujada curta però força intensa. La part inicial és on es concentra la zona més dura i la part final no és que sigui un passeig però té algun descans que es posa molt i molt bé. Al contrari de la vessant de Susqueda, aquesta no gaudeix de gaire bones vistes.

Així doncs, girem, creuem el riu pel pont i comencem a pujar!

Primera recta després del pont, deixem les últimes cases d’Osor enrere i ja podem apreciar com el pendent ha augmentat de manera clara. Des d’aquí ja podem observar a la nostra esquerra la Mare de Déu del Coll.

mdcollA-01

mdcollA-02

Hem fet una mica de zoom amb la càmera i aquí podem observar el santuari. Aquesta vegada però, no hi arribarem ja que ens tan sols hem de pujar fins a coll Nafré.

Ja hem deixat enrere la recta inicial i comencem una part més sinuosa i rodejada d’arbres. El pendent va variant entre trams suaus i trams durs, però quan suavitza mai arriba a ser còmode del tot. Tan sols trobarem un parell de descansos fins a coll Nafré, però a partir de Nafré ens esperen els últims 3 quilòmetres i precisament són els més durs.

mdcollA-03

mdcollA-04

Al sortir del bosc tindrem alguna vista, però en general les millors vistes les obtindrem a partir de coll Nafré. Ara mateix ens trobem en un dels sectors exigents d’aquesta bonica i sinuosa carretera.

Creuem una zona una mica més oberta i tornem a veure la Mare de Déu del Coll. També podem començar a intuir on es troba coll Nafré.-

mdcollA-08

mdcollA-09

L’última part fins a coll Nafré és més suau que no pas al principi, ja que té algun descans. Tot i així, és exigent.

A la foto ens trobem ben bé al cim de coll Nafré, des d’aquí ja s’albira la bellesa del Collsacabra, el qual podrem observar amb més detall durant la baixada cap a Susqueda. Feu atenció al baixar, carretera estreta i amb molt pendent, sort que l’asfalt és ben recent (2013).

Detalls

Des de Osor
Altitud inicial 341m
Altitud final 617m
Desnivell 276m
Pm 6,64%
PMàx 14%
Km 4,22km
Coef. Duresa 49,87
Coef. Fatiga 219,79
Categoria 3a Cat.
Zona La Selva
País o Regió Girona