Merolla Campdevanol

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

merollacampM

Fotos i breu descripció

merolla

El coll de la Merolla és una pujada llargueta però suau que comunica Campdevànol amb la Pobla de Lillet.

L’ascensió la podríem dividir en dues parts, una part gairebé rectilínia, sobretot a l’inici, tal i com es pot observar en la foto, i molt suau fins gairebé Gombrèn i una segona part molt i molt revirada i amb una mica més de pendent fins a coronar.

A la nostra esquerra podem veure l’església de Sant Llorenç. Fins aquí la carretera és monòtona, oberta i gairebé rectilínia amb un pendent molt suau. Però a partir de Sant Llorenç la cosa canvia.

merolla0

merolla1

Ja estem a la part més entretinguda d’aquesta part inicial. La carretera és bastant sinuosa i el pendent ha augmentat una mica, encara que continua essent suau.

I darrera aquests revolts ja podem divisar les primeres construccions del poble de Gombrèn. Aquí el pendent suavitza bastant i arribarem a Gombrèn en lleuger descens.

merolla2

merolla4

Creuem Gombrèn i seguim pujant gradualment direcció coll de la Merolla. Per damunt dels nostres caps ja podem observar l’escarpada Serra de Montgrony i si ens hi fixem bé en distingirem fins i tot el santuari que duu el seu nom.

Deixem Gombrèn enrere i seguim ascendint per un tram bastant obert, sinuós i rocós.

merolla5

merolla6

El pont de la Foradada. Aquí trobem el trencant per anar cap a Montgrony, Castellar de N’Hug i Coll de la Creueta. Si seguim recte coronarem el coll de Merolla i posteriorment podrem baixar cap a la Pobla de Lillet.

Després del pont de la Foradada, ve el tram més dur d’aquesta suau pujada. Pràcticament 1 quilòmetre per sobre del 5% i després el pendent torna a disminuir notòriament. Ja podeu fer-vos la idea, doncs, que es tracta d’una pujada bastant fàcil. Ah! I també ens trobem en el tram més revirat, sort que anem amb bici, en cotxe n’hi ha més d’un que hi treu el dinar. Aquesta part final, és bastant ombrívola, i no serà fins arribar cap al final que es tornarà més solella.

merolla7

merolla8

Coll de la Merolla. Després de girar i giravoltar pels seus nombrosos revolts hi arribem i ja podem iniciar tranquil·lament el descens cap a la Pobla de Lillet.

 

Detalls

Des de Campdevànol
Altitud inicial 752m
Altitud final 1.099m
Desnivell 347m
Pm 2,74%
PMàx 8%
Km 12,64km
Coef. Duresa 31,17
Coef. Fatiga 145,02
Categoria 3a Cat.
Zona Ripollès
País o Regió Girona