malafogassalt

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

apaiadorpontM

Fotos i breu descripció

malafogassa0

A la carretera principal entre Collsesplanes i St Sadurní d’Osormort és on trobem el trencant per anar cap aquest petit mur de Malafogassa o Apaiador. El trencant es troba just després de creuar St Sadurní, a peus de Collsesplanes. No té pèrdua. Tan sols hem de seguir les indicacions del càmping.

Es tracta doncs, d’una pujada curta però exigent i bonica que s’inicia just després de passar per aquesta arbreda situada en el càmping el Pont de Malafogassa.

malafogassa1

malafogassa2

Només d’iniciar l’ascens ens trobarem amb aquesta paella on el pendent s’incrementa bastant, la cosa es posa seria.

El primer quilòmetre i mig ens farà suar de valent, ja que el pendent és molt constant i pràcticament mai baixarà dels dos dígits.

malafogassa3

malafogassa5

Un cop tinguem a la vista aquesta mena de menhir, faltarà relativament poc per superar la part més dura exigent d’aquest petit mur. Llavors, el pendent disminuirà de manera clara i podrem respirar.

Ens trobem a la part final, bastant suau i envoltada d’arbres, encara que de poca ombra. Malgrat tot, ideal per recuperar-se i agafar forces.

malafogassa6

malafogassa7

Acabem de coronar l’alt de l’Apaiador o de Malafogassa. Ara depenent de la ruta tenim vàries opcions, totes elles boniques, encara que potser la més recomanable, si ens referim a bellesa, seria girar al següent trencant a la dreta i mantenir-se sempre a la dreta fins a enllaçar amb la carretera principal de Sau. El paisatge és únic.

 

 

Detalls

Des de Càmping El Pont
Altitud inicial 447m
Altitud final 613m
Desnivell 166m
Pm 9,22%
PMàx 16%
Km 1,80km
Coef. Duresa 56,78
Coef. Fatiga 165,10
Categoria 3a Cat.
Zona Osona
País o Regió Barcelona