falgonsmie

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

falgonsmiem

Fotos i breu descripció

trulls00

A la població de Mieres és on trobem aquest petit coll, o potser millor anomenar-lo mur, que ens durà a Falgons resseguint la falda de Montfalgó. És doncs, una antiga pista que van asfaltar cap al 2011, té trams d’asfalt i ciment, però en l’actualitat encara es conserva en bon estat (2014).

Ens endinsem dins els carrers de Mieres fins a trobar la pista que mena a Falgons. Creuem uns prats, baixem cap a la riera i just després de creuar el pont comença la pujada. I comença de cop! Sense embuts!!!!

Pista estreta i majoritàriament coberta d’arbres a banda i banda.

trulls01

trulls02

Després de superar els primers pendents la cosa suavitza, però millor reservar-se, quan l’asfalt canviï a ciment el pendent augmentarà i molt.

Heus aquí el canvi de ferm i de pendent alhora. Aquesta rampa ens farà patir de valent. I no és l’única que ens espera.

trulls03

trulls04

Ja hem superat la part més dura, petit descans que s’ha d’aprofitar al màxim i encarem la part final, dura, però no tant exagerada com la d’abans.

I ja estem a punt de coronar aquest mur. El cim es troba just allà al davant. A dalt hi trobarem el trencant per anar a la casa del Trulls, la qual li dóna nom al mur. Pujada curta, però Déu n’hi do!! A l’altra banda ens esperen Falgons i Sant Martí de Campmajor.

trulls05

 

Detalls

Des de Mieres
Altitud inicial 272m
Altitud final 415m
Desnivell 143m
Pm 8,44%
PMàx 16%
Km 1,60km
Coef. Duresa 52,46
Coef. Fatiga 132,37
Categoria 3a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona