estana

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

estanam

Fotos i breu descripció

bastanist0

No lluny de Martinet, direcció Montellà, ens trobem amb una carretereta que ens durà a tres bonics llocs, M.D. de Bastanist, Béixec i Estana. Comencem a pujar suaument i quan la cosa es comença a posar interessant ens trobem amb la primera bifurcació. Si anem a l’esquerra anirem cap a la M.D. de Bastanist i si anem a la dreta anirem cap a Estana i Béixec.

Prenem la carretera que puja a la dreta i ens dirigim cap a Estana i Béixec. La carretera (2009) no està en massa bones condicions, sobretot en aquest tram, que precisament coincideix amb el tram més dur de l’ascensió.

beixec0

beixec1

Just abans d’acabar la part més exigent ens trobem amb el trencant a Béixec. Al fons observem la preciosa Serra del Cadí.

 

Seguim cap a Estana on després de l’esforç realitzat trobem un merescut descans, el qual, però, no durarà massa, ja que la carretera torna a enfilar-se. Tot i que aquesta vegada de manera constant i amb un pendent menys exigent que el del principi.

estanaa0

estanaa1

A la part alta ja podem gaudir d’unes magnífiques vistes de la preciosa Serra del Cadí. El pendent es manté estable, encara que ens trobarem amb alguna rampa dura de tant en tant.

Ja estem a l’últim tram. El pendent se suavitza i ja tenim el petit poble d’Estana al davant mateix.

estanaa2

estanaa3

Estana, si seguim una mica més enllà de les cases podrem contemplar una vegada més la imponent Serra del Cadí.

 

Detalls

Des de Martinet
Altitud inicial 950m
Altitud final 1.509m
Desnivell 559m
Pm 6,54%
PMàx 14%
Km 8,55km
Coef. Duresa 68,98
Coef. Fatiga 398,44
Categoria 2a Cat.
Zona Cerdanya
País o Regió Lleida