condreusau

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

condreusauM

Fotos i breu descripció

sau1

Pujada bonica i interessant que comença a l’embassament de Sau. Es tracta d’una pista forestal cimentada amb pendents irregulars. La qual cosa ens dificultarà poder agafar un ritme constant. En aquesta foto veiem l’antic campanar de Sant Romà de Sau.

L’embassament de Sau. El creuem i tan bon punt arribem a l’altre extrem començarem a pujar. El primer tram és asfaltat i consistent, llavors girarem a la dreta per agafar la pista de ciment que ens durà fins a Rupit a través d’un paisatge preciós i feréstec.

sau

sau2

Només d’iniciar la pista ens trobarem rodejats de cingles immensos i poderosos. La pista és bastant irregular respecte al pendent. Evidentment tendeix a pujar perquè hem d’arribar a Rupit però és un constant puja i baixa.

Aquest és un tram força planer que ens permetrà gaudir d’aquesta vista.

sau3

sau4

Isi ens girem veurem una altra visió molt bonica dels cingles de Tavertet i Rupit.

Seguim pujant per rampes més o menys dures, algunes bastant consistents però sempre resseguint els cingles per sota.

sau5

sau6

Amesura que pugem podrem veure com ens aproximem a Sant Joan de Fàbregues. Durant l’ascens hi passem just per sota. Després de deixar-lo enrera arribarem al Pla de Fàbregues on obtindrem una vista realment impressionant de tota la cinglera del Far.

En aquesta imatge estem arribant al Pla de Fàbregues. Obriu bé els ulls per quedar bocabadats.

sau7

sau8

Vista dels cingles de Rupit i el Far. Realment impressionant. Ja falta poc per arribar a Rupit. I després d’aquest espectacle segur que se’ns han renovat les forces.

Poc abans de coronar l’Alt de Rupit ja podrem entreveure el pintoresc poble entre els arbres. Hi baixem per la pista que el creua amb un empedrat fins arribar a l’asfalt de la carretera principal. Molt recomanable parar i visitar-lo

sau9

condreub

Seguim l’ascens per la carretera fins coronar Condreu. Ara ve una secció molt pesada ja que hi predominen llargues rectes que es fan eternes. Després de la Devesa ve un petit descans i llavors ja puja molt suaument fins a coronar.

Ens trobem a l’últim tram recte i pesat abans d’arribar a la Devesa, tot i que si ens girem podrem observar els cingles de l’Avenc i Rojals.

condreub1

condreu9

Finalment coronem i entrem a La Garrotxa després d’haver fet una breu incursió a La Selva i haver deixat enrera Osona. Abans però haurem rodat per una fageda preciosa.

 

Detalls

Des de Pantà de Sau
Altitud inicial 426m
Altitud final 1.017m
Desnivell 591m
Pm 2,46%
PMàx 12%
Km 24,00km
Coef. Duresa 69,04
Coef. Fatiga 451,12
Categoria 2a Cat.
Zona Osona-La Selva
País o Regió Barcelona