colldecarreraalt

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

colldecarreraM

Fotos i breu descripció

collcarrera0

Al parador de Castellfollit agafem el trencant d’Oix i comencem a pujar suaument, però en breu iniciarem un curt descens al final del qual hem de girar a l’esquerra per prendre la pista asfaltada que duu a la Vall del Bac. La pista és estreta però amb bon asfalt, sols hi ha algun tram de ciment a la part alta de Colldecarrera. L’ascens és fàcil i gens dificultós. Però a mesura que ens anem aproximant al cim cada vegada serà més dur, fins arribar al punt culminant al deixar enrera la casa de Colldecarrera.

Aquesta primera paella amb rampes dures abans de Colldecarrera sols és un avís del què ens espera una mica més enllà. La pujada ja no té res de suau. I no ens deixarà rendir fins coronar el collet.

collcarrera1

collcarrera2

Després de la paella ve una curta secció d’asfalt on trobarem un petit respir. A davant nostre ja podem veure Colldecarrera i a la dreta de la casa en una clariana que es pot observar es troba el collet amb el mateix nom. Quan passem just per sota la casa s’acaba l’asfalt i comença l’última part cimentada, la més dura de tota l’ascensió.

Tram de ciment duríssim, just abans de coronar. Després del revolt es corona i es baixa cap a la Vall del Bac per seguir pujant fins al Mariner.

collcarrera3

Detalls

Des de Castellfollit de la Roca (Parador)
Altitud inicial 261m
Altitud final 634m
Desnivell 373m
Pm 3,44%
PMàx 19%
Km 10,83km
Coef. Duresa 70,44
Coef. Fatiga 370,93
Categoria 2a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona