cantialti

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

cantiamap

Breu descripció.

A

Fotos i breu descripció

cantia-01

Ascens volcànic sense sortida que ens farà patir d’allò més, ja que té un tram final d’infart. És la carretera que duu a Sant Iscle de Colltort i a la casa rural del Ventós. Des la carretera principal, la C-63, entre Sant Esteve d’en Bas i Sant Feliu de Pallerols, ja veureu les indicacions a l’esmentat poble, tal i com es pot apreciar en la imatge.

Fins a Sant Iscle de Colltort circularem per una carretera solellada i tranquil·la de manera ascendent però suau, encara que ens toparem amb alguna rampa dura, previ avís del què vindrà passat Sant Iscle. Però en general, no patirem en excés. Si més no fins al poble.

cantia-03

cantia-04

Tot i estar rodejats de vegetació, no hi ha massa ombra.

La carretera segueix enfilant-se i fent-se pas entre aquesta terra volcànica, ara suaument, ara amb rampes força exigents.

Ja tenim Sant Iscle de Colltort davant els nostres ulls. La veritat és que la seva església d’estil romànic és força bufona.

cantia-050

cantia-06

Deixem enrere St Iscle de Colltort i seguim per la pista cimentada i en bones condicions.

Ide seguida podem observar com deixem enrere els prats i entrem dins un bosc dens i com per art de màgia el pendent augmenta considerablement. S’ha acabat el joc, ara comença la part seriosa. A partir d’aquí serà una veritable tortura, encara que aviat tindrem un petit descans, just abans d’haver-nos d’encarar amb la part final. La pitjor.

cantia-08

cantia-09

En aquest camp, la pista suavitza la seva ràbia. Però no us confieu. És una falsa il·lusió, quan entreu un cop més dins el bosc, coneixereu fins on pot arribar la seva fúria.

L’agonia es fa eterna. La distància fins dalt és raonablement curta, però les rampes superen els dos dígits durant tota l’estona arribant a puntes màximes del 22%.

cantia-10

cantia-11

Revolt rere revolt ens acostem al cim, però tan lentament… Les cames cremen i els pulmons estan a punt d’explotar. Quines temptacions de posar el peu a terra i deixar de patir per uns instants…

Per fi, ja es veu el senyal de tràfic!!!! No és que tingui res d’especial, però resulta que està situat gairebé al cim. O sigui que quan hi arribem, el dolor gairebé haurà acabat. Però costa tant arribar-hi…

cantia-13

cantia-15

Després d’haver patit durant uns minuts que han semblat eterns arribem al cim del volcà de Can Tià. Acabem de coronar-lo. Darrere nostre el Pirineu i un esforç titànic sobre la pista. A la nostra dreta, mirant enrere, amagat entre els arbres, el volcà de Can Tià.

Davant nostre un pas canadenc i la pista que continua tranquil·lament cap el Ventós.

Estem en plena zona volcànica de la Garrotxa. Ara, però, tan sols tenim dues opcions, seguir fins a l’hotel de Can Ventós on haurem de recular pel mateix camí per on hem vingut, o bé, estalviar-nos aquest tram i recular immediatament, ja que no hi ha cap escapatòria possible. A menys que es vagi amb una btt…

 

cantia-16

Detalls

Des de C-63
Altitud inicial 504m
Altitud final 877m
Desnivell 373m
Pm 5,92%
PMàx 22%
Km 6,30km
Coef. Duresa 81,91
Coef. Fatiga 388,02
Categoria 2a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona