platastjoan

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

platastjoanM

Fotos i breu descripció

platab

Entrada al poble d’Ogassa. Fins aquí l’ascensió és irregular i gens dura. Sols té una rampa forta tot just començar, a la sortida de St.Joan de les Abadesses, i una part una mica més dura poca abans d’arribar al poble, la qual ens avisarà del què ens espera. A partir d’Ogassa, ja és una altra història…

Aquesta és una de les primeres rampes exigents que ens trobarem tan sols sortir del poble. Tan bon punt deixem el poble, l’asfalt es converteix en ciment. Aquesta pista ens conduirà fins a Prat Pinter i a partir d’aquí la cosa empitjora, el ciment es torna més dolent i ja no hi ha descansos, sols rampes dures i exigents.

platab1

platab2

Última rampa dura abans d’entrar a Prat Pinter i poder agafar aire. I millor agafar-ne molt, perquè just  al darrera de les cases comença una rampa duríssima que se succeeix gairebé sense pausa.

Aquest és un dels trams més durs tot just sortir de Prat Pinter. Però la cosa continua. Just després de la casa hi ha una petita zona on poder esbufegar, però són molt pocs metres, ja que la pista es torna a empinar.

platab3

platab4

Després arribem al trencant entre Coll de Jou, a l’esquerra, i Pla de Can Plata, tot recte. Aquí les rampes són constants i dures, encara queda per poder fer un petit bufet. Seguim recte.

En aquest tram si aixequem el cap entre els arbres veurem la Serra Cavallera com ens vigila. Però millor concentrar-se en la pujada. Ens trobem a la zona més dura!!!!

platab5

platab6

Arribem a la secció de paelles, les quals es poden fer realment dures i ens duran fins a St Martí de Surroca. Després de St Martí de Surroca vindrà una altra part exigent i arribarem al Pla de les Moreres on trobarem un petit descans. Ànims!!!!

Pla de les Moreres. Aquí trobem el trencant per anar a Coll de Pal (Roda del Bac), a l’esquerra, i Pla de Can Plata, a la dreta. Així doncs, en aquest cas, agafem la pista de la dreta. Ara iniciarem un curt descens per després seguir pujant fins arribar al nostre objectiu.

platab7

platab8

Últim tram dur abans d’arribar al Pla de Can Plata. Ara rai, ja falta poc. A la nostra esquena queden les millors vistes. Però ja en podrem gaudir un cop siguem a dalt de tot.

Ara si, última rampa, duríssima. A la nostra esquena s’estén una panoràmica impressionant.

platab9

platab91

Pa de Can Plata. Ja hi som!!!! L’esforç s’ho mereix.

El Pla de Can Plata.

plata4

 

 

Detalls

Des de St Joan de les Abadesses
Altitud inicial 771m
Altitud final 1.364m
Desnivell 593m
Pm 5,04%
PMàx 20%
Km 11,77km
Coef. Duresa 96,56
Coef. Fatiga 610,29
Categoria 1ra Cat.
Zona Ripollès
País o Regió Girona