penicadaques

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

penicadaqmap

Fotos i breu descripció

cadaques

Cadaqués, és en aquest poble preciós de la Costa Brava on comença l’ascens al coll de Perafita, el qual no és ni llarg ni dur, però si que té cert encant, si més no, el lloc de sortida s’ho val. Des d’aquí també podem anar cap al Cap de Creus, cosa que és una visita gairebé obligatòria.

En la imatge podem veure el poble i també El Pení, amb la seva base militar. El coll de Perafita ens queda a la dreta de la imatge, en el punt més baix del perfil muntanyenc. Un cop siguem a dalt de Perafita tindrem vàries opcions. Podem baixar cap al Port de la Selva si anem a la dreta. Podem seguir pujant cap a l’esquerra per anar a l’alt de Can Berta i llavors baixar cap a Roses o bé seguir pujant fins El Pení. I finalment, també podem girar a la dreta, però en comptes de baixar al Port de la Selva, ens enfilem per una carreterota que ens durà al Puig dels Bufadors.

Deixem Cadaqués enrere i anem pujant suaument cap al coll de Perafita.

perafita10

perafita11

De mica en mica, ens anem allunyant de Cadaqués i podem observar com serpenteja la carretera entre els petits turons. Aviat arribarem a Perafita i allí podrem escollir entre diverses possibilitats.

I aquí tenim el coll de Perafita vist des de la carretera que puja al Puig dels Bufadors. El coll està situat en aquella rotonda que veieu allà baix a l’esquerra de la imatge. La carretera per on acabem de pujar pràcticament no es veu ja que queda amagada. La carretera que serpenteja en direcció al Golf de Roses és la continuació fins a l’alt de Can Berta i El Pení. El trencant al Port de la Selva també queda amagat, però seria cap a la dreta. I les carreteres que veieu a peu de foto van a urbanitzacions i la de més a l’esquerra és per on es puja al Puig dels Bufadors des d’on hem fet la foto.

perafita

 

bertab

Seguim pujant cap a l’alt de Can Berta. Ara fins i tot, més relaxadament que abans, ja que el pendent ha disminuït encara més. La carretera sinuosa ens permetrà de seguir fent ruta panoràmica.

Ja hem coronat l’alt de Can Berta. Aquí el podem observar des de la carretera del Pení. Ara tan sols hem de baixar cap a Roses o si volem, podem seguir ascendint fins al Pení.

berta1

 

Detalls

Des de Cadaqués
Altitud inicial 4m
Altitud final 285m
Desnivell 281m
Pm 3,39%
PMàx 8%
Km 8,28km
Coef. Duresa 34,02
Coef. Fatiga 142,39
Categoria 3a Cat.
Zona Alt Empordà
País o Regió Girona