bertaroses

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

bertarosesM

Fotos i breu descripció

berta3

L’alt de Can Berta és una pujada curta que ens comunica amb dos llocs preciosos, Cadaqués i el Port de la Selva. Però no n’és el punt més alt. El punt més elevat és seguir fins a El Pení, llàstima que tan sols en podrem fer els primers 2’5kms, ja que la resta de la carretera es troba dins una base militar a la qual, evidentment, no ens hi deixen accedir.

El port comença a les afores de Roses, entre vàries urbanitzacions, anem deixant les últimes cases enrere i comença a pujar suaument. La carretera està en molt bon estat. Els 3kms del mig són els més constants i els que tenen més pendent de l’alt de Can Berta. Però no es tracta d’una ascensió dura ni exigent. Això si, cap a la part mitja alta gaudeix de bones vistes.

La totalitat de l’ascensió és oberta, no hi ha ni una ombra o casi cap. Ens anem enfilant i entrem al Parc Natural del Cap de Creus, lloc on els Pirineus s’enfonsen dins el Mediterrani.

berta4

berta5

De tant en tant, algun revolt ens oferirà vistes com aquesta. A mesura que anem agafant altitud, milloren les vistes.

El pendent es manté força constant, però al no ser exigent, deixa dur un ritme còmode i permet fruir de vistes com aquesta. A més, també es pot observar gairebé la totalitat de la pujada.

berta6

berta7

I entre mirades al Golf de Roses i als Pirineus, arribem a l’alt de Can Berta. Allà al fons ja veiem un cartell que ens indica el desviament per anar cap a El Pení. Si ens hi fixem bé, a la foto ja es pot apreciar el trencant a mà dreta i també podem albirar la silueta del Pení. Per altra banda, si seguim recte començarem a baixar cap al coll de Perafita i allí podrem escollir entre anar cap a Cadaqués i Cap de Creus, o bé el Port de la Selva.

 

Detalls

Des de Roses
Altitud inicial 43m
Altitud final 285m
Desnivell 242m
Pm 4,64%
PMàx 7%
Km 5,22km
Coef. Duresa 35,43
Coef. Fatiga 135,26
Categoria 3a Cat.
Zona Alt Empordà
País o Regió Girona