bufadorscada

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

bufadorscadam

Fotos i breu descripció

cadaques

Cadaqués, és en aquest poble preciós de la Costa Brava on comença l’ascens al coll de Perafita, el qual no és ni llarg ni dur, però si que té cert encant, si més no, el lloc de sortida s’ho val. Des d’aquí també podem anar cap al Cap de Creus, cosa que és una visita gairebé obligatòria.

En la imatge podem veure el poble i també El Pení, amb la seva base militar. El coll de Perafita ens queda a la dreta de la imatge, en el punt més baix del perfil muntanyenc. Un cop siguem a dalt de Perafita tindrem vàries opcions. Podem baixar cap al Port de la Selva si anem a la dreta. Podem seguir pujant cap a l’esquerra per anar a l’alt de Can Berta i llavors baixar cap a Roses o bé seguir pujant fins El Pení. I finalment, també podem girar a la dreta, però en comptes de baixar al Port de la Selva, ens enfilem per una carreterota que ens durà al Puig dels Bufadors.

Deixem Cadaqués enrere i anem pujant suaument cap al coll de Perafita.

perafita10

perafita11

De mica en mica, ens anem allunyant de Cadaqués i podem observar com serpenteja la carretera entre els petits turons. Aviat arribarem a Perafita i allí podrem escollir entre diverses possibilitats.

I aquí tenim el coll de Perafita vist des de la carretera que puja al Puig dels Bufadors. El coll està situat en aquella rotonda que veieu allà baix a l’esquerra de la imatge. La carretera per on acabem de pujar pràcticament no es veu ja que queda amagada. La carretera que serpenteja en direcció al Golf de Roses és la continuació fins a l’alt de Can Berta i El Pení. El trencant al Port de la Selva també queda amagat, però seria cap a la dreta. I les carreteres que veieu a peu de foto van a urbanitzacions i la de més a l’esquerra és per on acabem de pujar, direcció el Puig dels Bufadors.

perafita

bufadors

Com molt bé podeu apreciar en la foto, l’asfalt està bastant deteriorat. Pocs metres després de desviar-nos de la carretera principal trobem aquest trencant. Les dues opcions porten al cim, però la de la dreta és millor. Més curta i més dura!!!!

Així doncs, enfilem per la dreta i poc després haurem de girar a l’esquerra, on trobarem la part més exigent de tota la pujada. Allà al cim ja podem divisar les antenes que es troben ben bé al Puig dels Bufadors.

Seguim pujant i superant rampes duríssimes, i a sobre, amb aquest asfalt de merda encara es fa més feixuc i dur.

bufadors1

bufadors2

Ja falta poc, acabem de superar la part més dura de l’ascensió. Aquí planeja una mica, les antenes ja estan a tir, però aquí també és on precisament s’acaba l’asfalt (2010) i comença la pista de terra, però per 500m acabarem de coronar, no?

Tram final. El pendent varia, entre rampes suaus i d’altres molt dures. Però mica en mica, anem vencent totes les rampes i esquivant clots i pedres i anem fen camí.

Allà al fons es pot divisar Colera i el Cap de Cervera.

bufadors3

bufadors4

Últim esforç i coronarem!! Ja som al Puig dels Bufadors. Ara si que és l’hora de bufar i recuperar-se d’aquest mur.

Sort que el paisatge i les vistes ho compensen tot. En la imatge veiem Cadaqués, d’allà on venim.

bufadors5

 

Detalls

Des de Cadaqués
Altitud inicial 4m
Altitud final 430m
Desnivell 426m
Pm 6,09%
PMàx 16%
Km 6,99km
Coef. Duresa 62,52
Coef. Fatiga 325,35
Categoria 2a Cat.
Zona Alt Empordà
País o Regió Girona