beixec

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

beixecm

Fotos i breu descripció

bastanist0

No lluny de Martinet, direcció Montellà, ens trobem amb una carretereta que ens durà a tres bonics llocs, M.D. de Bastanist, Béixec i Estana. Comencem a pujar suaument i quan la cosa es comença a posar interessant ens trobem amb la primera bifurcació. Si anem a l’esquerra anirem cap a la M.D. de Bastanist i si anem a la dreta anirem cap a Estana i Béixec.

Prenem la carretera que puja a la dreta i ens dirigim cap a Estana i Béixec. La carretera (2009) no està en massa bones condicions, sobretot en aquest tram, que precisament coincideix amb el tram més dur de l’ascensió.

beixec0

beixec1

Just abans d’acabar la part més exigent ens trobem amb el trencant a Béixec. Al fons observem la preciosa Serra del Cadí.

Així doncs, girem a la dreta i comencem a pujar per una carretera estreta i una mica més feta pols, però menys exigent. Les vistes però compensen el mal estat de l’asfalt. A sota observem el poble de Montellà.

beixec2

beixec3

Si mirem enrere, les vistes també són realment boniques.

Entre vista i vista, arribem al cim. L’asfalt ha desaparegut gairebé del tot i si volem arribar al poble de Béixec haurem de seguir per aquesta pista fins arribar-hi. Des d’aquí ja el podem albirar i pràcticament ja no queda desnivell a superar.

beixec4

beixec5

Entrada al poble de Béixec. Fi de la carretera i de l’ascens.

Detalls

Des de Martinet
Altitud inicial 950m
Altitud final 1.311m
Desnivell 361m
Pm 5,96%
PMàx 14%
Km 6,06km
Coef. Duresa 55,88
Coef. Fatiga 264,70
Categoria 2a Cat.
Zona Cerdanya
País o Regió Lleida