batetsfolot

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

batetsfolotm

Fotos i breu descripció

casellesa

Una altra variant d’aquesta Serra de Batet és pujar cap a Coll de Caselles i un cop passat Can Blanc pujar cap a la Sagrada Família i finalment arribar al cim del Pla Godomar o Batet. Ja veieu doncs, que aquest petit altiplà volcànic dóna molt de joc i hi ha vàries possibilitats. Aquesta versió no és la més dura, però si que és bella i val la pena.

Així doncs, iniciem la pujada des d’Olot per la carretera de Sta Pau. Deixem el trencant de Batet i seguim endavant, ja hi arribem per un altre costat, encara que el final, coincidirà amb el de la carretera que observem en el trencant que acabem de deixar.

casellesa0

casellesa1

Poc després ens trobem un altre trencant que també deixarem estar. Es tracta de la variant del Bosc de Can Barraca, molt interessant i la més dura, tot i que aquest cop en passarem de llarg i seguirem pujant direcció Sta Pau i Coll de Caselles.

Arribem a la urbanització de Can Blanc, més coneguda popularment per la seva piscina, Cala Guapa. El pendent suavitza i creuem les cases amb certa facilitat. Al final d’aquesta recta que creua tota la urbanització trobem el trencant que ens durà a la Sagrada Família i posteriorment podrem seguir cap a Pla Godomar.

casellesa2

casellesa3

Tal com hem dit abans, al final de la recta trobem el trencant. Fins aquí ha estat una pujada amb un pendent suau i molt oberta. Ara el pendent serà bastant irregular, trams molt suaus i trams més exigents, però en general suau. Això si, ara ens endinsarem dins el bosc. Aquesta primera part serà molt ombrívola i humida.

Ja hem deixat la carretera principal. Ens trobem en una carretera petita i humida, molt tranquil·la i amb prou feines transitada. Passem alguna masia aïllada i anem fent camí.

sf8

sf7

Pugem entre ombres. Ens trobem a la falda del volcà Croscat.

Aquí podem observar aquest passadís entre la greda. Realment preciós de veure. Un cop superem el passadís, deixarem enrere l’ombra i la humitat i entrarem una zona més càlida i molt més oberta.

sf6

sf5

El canvi és radical. Sol a dojo. El pendent augmenta lleument. Estem arribant a la casa de colònies de la Canova. A la nostra dreta queda el volcà Croscat.

Seguim pujant entre camps, deixem enrere el Croscat i la Canova i arribem a la masia de Maçandell. A partir d’aquí el pendent anirà augmentant fins a assolir el seu màxim just abans de coronar l’alt de la Sagrada Família.

sf4

sf3

Tornem a entrar en una zona boscosa, però molt menys ombrívola i humida que la d’abans. És precisament aquí on trobem les rampes més dures d’aquesta pujada.

Coronem l’alt de la Sagrada Família. Darrere nostra podem observar la silueta inconfusible de la Serra de Finestres, el Puigsallança i en un primer pla la del volcà Croscat, per on acabem de passar  ben a prop fa molt poca estona.

sf2

sf1

Tot rodant per un fals pla que tendeix a baixar arribem a la Sagrada Família, que dóna nom a aquesta pujada.

Seguim planejant i gaudint d’unes vistes privilegiades i ens dirigim a la carretera principal de Batet on podrem triar entre vàries propostes.

sf

bateta4

Arribem a la carretera principal de Batet. Nosaltres procedim del 2n trencant de la dreta i si decidim pujar a Batet tan sols hem de girar a la dreta i seguir amunt. Per tirar aquesta foto hem girat a l’esquerra i ens hem girat per obtenir una imatge dels trencants.

Ja falta poc. Després de girar a la dreta i agafar la carretera principal, el pendent ha augmentat, sense ser exagerat, però es nota tenint en compte que veníem d’un fals pla. Al final d’aquesta recta coronarem el Pla de Godomar o Batet.

bateta5

batet4

Pla de Godomar o Batet coronat. Ara tenim l’opció de baixar cap a coll de Caselles i Sta Pau. Abans de baixar però, ens hem de girar per observar aquesta preciosa vista del Pirineu.

 

Detalls

Des de Olot
Altitud inicial 430m
Altitud final 727m
Desnivell 297m
Pm 3,61%
PMàx 11%
Km 8,14km
Coef. Duresa 34,61
Coef. Fatiga 149,46
Categoria 3a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona