batetamontsall

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

batetamontsallm

Fotos i breu descripció

sallent

Es tracta d’una pujada irregular que comença de manera suau i on no haurem de patir fins al final, ja que les rampes dures es concentren a l’últim tram. Circularem per una carretera força tranquil·la i en bon estat i al arribar a Sta Pau ens desviarem a l’esquerra per encarar el tram més exigent. Llavors prosseguirem fins a Coll de Caselles i allà si encara tenim ganes de més batalla podrem acabar de pujar fins a dalt de Batet.

La pujada s’inicia un cop deixem enrere les cases del Sallent. L’inici és molt suau.

Després de passar entre aquestes dues cases la carretera es torna més sinuosa i el pendent augmenta, sense esdevenir exigent.

sallent1

sallent2

Arribem a una llarga recta on podrem descansar, ja que el pendent és pràcticament inexistent. Des d’aqui ja podem observar els volcans de Rocanegra i Sta Margarida i també podem divisar el poble de Sta Pau.

Una vegada finalitzada la llarga recta, el pendent torna a augmentar lleugerament i pràcticament es mantindrà així fins a Sta Pau. A l’esquerra de la imatge podem apreciar el casc antic de Sta Pau.

sallent3

stapau

Arribem a Sta Pau. Una altra recta molt llarga ens espera. La veritat és que es pot fer bastant pesada. Sembla que no arribes mai.

Sortim de Santa Pau i en aquesta ocasió, en comptes de seguir recte per la carretera principal girarem a l’esquerra, just després del punt quilomètric 9, per tal de realitzar aquesta variant que també ens durà al coll de Caselles però a través del Collell d’Amont.

stapauamont

amont

Així doncs, deixem la carretera principal i agafem aquesta pista asfaltada. Aquí el pendent suavitza. Però no ens enganyem, aviat ens haurem d’encarar a les rampes més dures d’aquest ascens.

Passem ben bé pel costat del volcà Rocanegra. Allà al fons podem veure el Coll de Caselles, però per arribar-hi primer haurem de superar un petit mur.

amont0

amont1

Hem fet un petit descens, ens trobem just a les grederes del Rocanegra, l’asfalt es converteix en ciment, el qual no està en massa bon estat i topem directes amb un mur. Davant nostre s’alça la carretera de cop, amb una punta màxima aproximada del 18%. Sort que és curt, tot i així, fa mal.

Ja hem superat el petit mur. El pendent suavitza però a partir d’aquesta paella es torna a incrementar, no tant com abans, però encara queden unes rampes exigents a superar. Ara estem pujant per la vessant est del volcà Santa Margarida. Aquí ja tornem a tenir asfalt en bones condicions.

amont2

amont3

Durant l’ascens podem gaudir d’una vegetació exuberant i de les grederes del Sta Margarida. Superem les últimes rampes dures i coronarem el Collell d’Amont. A dalt, l’asfalt s’acaba i haurem de baixar per la pista de terra fins al Coll de Caselles. No obstant, la pista està en molt bon estat i tan sols es tracta d’uns 200-300m de terra en baixada. Això si, haurem d’anar en compte amb els turistes que pugen al volcà.

I aquí tenim el coll de Caselles. Nosaltres provindrem del pàrquing  que es veu a l’esquerra de la imatge. És el pàrquing del volcà Sta Margarida. Ara tan sols hem de decidir cap a on volem anar, ja que tenim vàries opcions.

caselles2

caselles3

Coll de Caselles. Si seguim recte anirem cap Olot. En aquest cas, però, girarem a la dreta per tal d’acabar de pujar fins dalt de Batet.

Després d’un petit descens, reiniciem l’ascens a Batet. Hem deixat la carretera principal per una carretera secundària, estreta i amb algun tram en mal estat. Malgrat tot, paga la pena fer-la per poder gaudir d’un paisatge únic. I és que durant l’ascensió tindrem unes vistes privilegiades del volcà Croscat.

batet

batet0

Seguim pujant de manera suau a l’ombra del volcà Puig Safont. Des d’aquí ja podem veure el cim de Pla Godomar entre el turó de la Rovira i el volcà del Puig de Pujalós. I és que estem en plena terra de volcans. Sembla a prop, però encara queda superar la part més difícil.

Una vegada arribats a les vistes de Can Peirot, iniciem la part més exigent i dura d’aquesta pujada a Batet. D’aquí fins al final sense descans.

batet1

batet2

Malgrat la falta de descans i el pendent que es manté elevat, val la pena fer un esforç i girar-se per veure aquestes vistes precioses de ls Serra de Finestres i l’ascens ja realitzat.

La carretera és realment estreta, entre feixes. El pendent encara es manté alt però ja falta realment poc per arribar a dalt de tot de Batet.

batet3

batet4

Pla de Godomar o Batet. Ja l’hem coronat i ens premia amb unes vistes impressionants del Pirineu. Ara podrem rodar tranquil·lament pel seu altiplà fins a iniciar el descens cap Olot.

 

Detalls

Des de El Sallent
Altitud inicial 346m
Altitud final 727m
Desnivell 381m
Pm 3,43%
PMàx 18%
Km 11,09km
Coef. Duresa 46,65
Coef. Fatiga 242,20
Categoria 2a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona