batetpausall

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

batetpausallm

Fotos i breu descripció

sallent

Pujada típica de la Volta a Banyoles per tal d’anar cap d’Olot, que s’inicia un cop deixem El Sallent enrere. La carretera està en bon estat i anirem pujant gradualment cap a Sta Pau. L’inici és molt suau, gairebé un fals pla, però de mica en mica el pendent anirà adquirint vida.

Després de passar entre aquestes dues cases la carretera es torna més sinuosa i el pendent augmenta, sense esdevenir exigent.

sallent1

sallent2

Arribem a una llarga recta on podrem descansar, ja que el pendent és pràcticament inexistent. Des d’aqui ja podem observar els volcans de Rocanegra i Sta Margarida i també podem divisar el poble de Sta Pau.

Una vegada finalitzada la llarga recta, el pendent torna a augmentar lleugerament i pràcticament es mantindrà així fins a Sta Pau. A l’esquerra de la imatge podem apreciar el casc antic de Sta Pau.

sallent3

stapau

Arribem a Sta Pau. Una altra recta molt llarga ens espera. La veritat és que es pot fer bastant pesada. Sembla que no arribes mai.

Sortim de Santa Pau i seguim recte per la carretera principal. Per fi, sembla que s’acaba aquesta recta inacabable. En aquesta ocasió deixem de banda possibles alternatives com la de Mascou, la qual ja hem deixat enrere, o la del Collell d’Amont que trobem a la nostra esquerra, just després del punt quilomètric número nou.

stapauamont

caselles

Deixem enrere les últimes cases del Puig de Mar (Sta Pau) i seguim enfilant cap al coll de Caselles. Possiblement aquest és el tram que es fa més dur, que aniria des de la sortida de Sta Pau fins a uns 400m més enllà d’aquestes darreres cases. Després segueix pujant però el pendent disminueix una miqueta i es deixa fer més bé.

Seguim enfilant-nos per una carretera en perfecte estat i totalment oberta al sol i al vent. Si mirem enrere veurem com anem perdent de vista la característica silueta de la Serra de Finestres.

caselles0

caselles1

Ucop deixem enrere la casa de Collell d’Amont, tan sols falten uns pocs metres per coronar el coll de Caselles.

En aquesta imatge podem observar el coll de Caselles vist des de la pista asfaltada de Can Falguera. A l’esquerra podem observar el pàrquing turístic per visitar els volcans de Sta Margarida, el qual ens queda just a la nostra esquerra, i el Croscat, que ens queda just al davant.

caselles2

caselles3

Coll de Caselles. Si ja en tenim prou podem baixar directament cap a Olot. Si pel contrari volem més, podem acabar de pujar fins al Pla Godomar. I com que hem decidit arribar fins al cim, girem en aquest trencant que trobem a la nostra dreta, el qual ens durà fins a dalt de Batet.

Després d’un petit descens, reiniciem l’ascens a Batet. Hem deixat la carretera principal per una carretera secundària, estreta i amb algun tram en mal estat. Malgrat tot, paga la pena fer-la per poder gaudir d’un paisatge únic. I és que durant l’ascensió tindrem unes vistes privilegiades del volcà Croscat.

batet

batet0

Seguim pujant de manera suau a l’ombra del volcà Puig Safont. Des d’aquí ja podem veure el cim de Pla Godomar entre el turó de la Rovira i el volcà del Puig de Pujalós. I és que estem en plena terra de volcans. Sembla a prop, però encara queda superar la part més difícil.

Una vegada arribats a les vistes de Can Peirot, iniciem la part més exigent i dura d’aquesta pujada a Batet. D’aquí fins al final sense descans.

batet1

batet2

Malgrat la falta de descans i el pendent que es manté elevat, val la pena fer un esforç i girar-se per veure aquestes vistes precioses de ls Serra de Finestres i l’ascens ja realitzat.

La carretera és realment estreta, entre feixes. El pendent encara es manté alt però ja falta realment poc per arribar a dalt de tot de Batet.

batet3

batet4

Pla de Godomar o Batet. Ja l’hem coronat i ens premia amb unes vistes impressionants del Pirineu. Ara podrem rodar tranquil·lament pel seu altiplà fins a iniciar el descens cap Olot.

 

 

Detalls

Des de El Sallent
Altitud inicial 346m
Altitud final 727m
Desnivell 381m
Pm 3,97%
PMàx 13%
Km 9,60km
Coef. Duresa 42,26
Coef. Fatiga 210,52
Categoria 3a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona