batetmascoutorn

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

batetmascoutornm

Fotos i breu descripció

Una altra variant interessant per arribar a dalt del coll de Caselles o fins i tot per enllaçar i seguir amb Batet des d’El Tron.  És una pujada que s’inicia ben passat el poblet d’El Torn per una carretera secundària molt tranquil·la i bonica que ens durà fins a El Sallent, on empalmarem amb la carretera principal de Banyoles a Sta Pau.

Aquesta primera part és molt irregular si parlem de pendent, ja que varia molt. A la imatge podem observar El Torn, on girarem a l’esquerra i on poc després començarem a pujar.

torn

torn0

Just en aquest pont, per on creuarem el riu Ser, és on toparem amb la rampa més dura d’aquesta part inicial. La carretera és realment estreta i ens anirem enfilant cap El Sallent.

Després de superar totes les rampes, amb els seus descansos inclosos, arribem a El Sallent, on desemboquem a la carretera principal que prové de Banyoles. Ara podrem gaudir d’un petit descans, ja que la pujada segueix d’una forma molt progressiva.

torn1

sallent

Deixem El Sallent enrere. Ja ens trobem a la carretera principal i seguim pujant cap a Santa Pau.

Després de passar entre aquestes dues cases la carretera es torna més sinuosa i el pendent augmenta, sense esdevenir exigent.

sallent1

sallent2

Arribem a una llarga recta on podrem descansar, ja que el pendent és pràcticament inexistent. Des d’aqui ja podem observar els volcans de Rocanegra i Sta Margarida i també podem divisar el poble de Sta Pau.

Una vegada finalitzada la llarga recta, el pendent torna a augmentar lleugerament i pràcticament es mantindrà així fins a Sta Pau. A l’esquerra de la imatge podem apreciar el casc antic de Sta Pau.

sallent3

stapau

Arribem a Sta Pau. Una altra recta molt llarga ens espera. La veritat és que es pot fer bastant pesada. Sembla que no arribes mai.

Però aquesta vegada, no l’haurem de fer tota, quan ens trobem amb el primer semàfor girarem a la dreta per dirigir-nos cap el veïnat de Can Mascou.

Sortim de Santa Pau, la carretera es torna petita i en algun punt fins i tot està en mal estat, però ciclable, i comencem a baixar tranquil·lament vers Can Mascou. Durant la curta baixada podem gaudir d’unes vistes precioses de la Serra de Sant Julià del Mont.

mascou

mascou1

Creuem el veïnat i ben aviat trobarem les primeres rampes dignes, encara curtes. Més endavant ja seran una mica més llargues.

Superem un preludi del que ens espera i aprofitem per recuperar en aquesta llarga recta, on al final gira a l’esquerra i comença a pujar considerablement.

mascou2

mascou3

Estem a punt de superar la part més dura. Just abans de coronar el coll de Caselles.

Ja podem veure les grederes del Croscat i del Puig de Martinyà. Ens trobem a l’alçada del càmping Lava. Això significa que ja hem superat la part més dura d’aquesta versió del Coll de Caselles, ara tan sols falta vèncer les últimes rampes per poder coronar, encara que si ens dirigim a Batet haurem de patir una estona més.

mascou4

mascou5

Al final d’aquesta balla trobem el coll de Caselles. Un últim esforç i coronarem.

En aquesta ocasió decidim seguir cap a Batet. Així doncs, un cop coronem, en comptes d’anar a buscar la carretera principal a l’esquerra d’Olot a Sta Pau, girem immediatament a la dreta per acabar de coronar el Pla de Godomar. Després d’un petit descens, reiniciem l’ascens a Batet. La carretera secundària segueix essent estreta i amb algun tram en mal estat. Malgrat tot, paga la pena fer-la per poder gaudir d’un paisatge únic. I és que durant l’ascensió tindrem unes vistes privilegiades del volcà Croscat.

batet

batet0

Seguim pujant de manera suau a l’ombra del volcà Puig Safont. Des d’aquí ja podem veure el cim de Pla Godomar entre el turó de la Rovira i el volcà del Puig de Pujalós. I és que estem en plena terra de volcans. Sembla a prop, però encara queda superar la part més difícil.

Una vegada arribats a les vistes de Can Peirot, iniciem la part més exigent i dura d’aquesta pujada a Batet. D’aquí fins al final sense descans.

batet1

batet2

Malgrat la falta de descans i el pendent que es manté elevat, val la pena fer un esforç i girar-se per veure aquestes vistes precioses de ls Serra de Finestres i l’ascens ja realitzat.

La carretera és realment estreta, entre feixes. El pendent encara es manté alt però ja falta realment poc per arribar a dalt de tot de Batet.

batet3

batet4

Pla de Godomar o Batet. Ja l’hem coronat i ens premia amb unes vistes impressionants del Pirineu. Ara podrem rodar tranquil·lament pel seu altiplà fins a iniciar el descens cap Olot.

 

 

Detalls

Des de El Torn
Altitud inicial 250m
Altitud final 727m
Desnivell 477m
Pm 3,48%
PMàx 15%
Km 13,69km
Coef. Duresa 55,28
Coef. Fatiga 317,04
Categoria 2a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona