batetbarracatriai

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

batetbarracatriaim

Fotos i breu descripció

triai

Es tracta d’una pujada poc freqüentada i coneguda, fins i tot per a la gent d’Olot, ja que normalment es puja per la carretera principal o per la variant de la Sagrada Família i també perquè no fa tants anys que està asfaltada. No obstant, aquesta variant que creua el Bosc de Can Barraca és la versió més dura que es pot fer per arribar a dalt del Pla Godomar o més popularment conegut com a Batet. I en aquest cas l’iniciem des del Triai, fent-la encara més dura i evitant així pràcticament la totalitat de la carretera principal, que tan sols la creuarem en diverses ocasions. No obstant en farem l’última part, ja que no hi ha cap més possibilitat per arribar-hi.

Deixem la ciutat d’Olot, prats i camps enrere i comencem a pujar direcció la Fageda d’en Jordà.

triai0

triai1

El pendent augmenta considerablement i arribem ben aviat un doble revolt que ens obsequiarà amb unes  vistes precioses d’Olot i el Pirineu. També podem observar els camps que hem deixat enrere i la carretera per on hem pujat.

Després de superar el tram dur, la carretera comença a planejar. Girem a l’esquerra, si seguíssim recte aniríem directes a la Fageda, però no és apte per a bicicletes de carretera, i entrarem en una zona boscosa que ens durà a la carretera principal, on la creuarem i seguirem pujant per la pista del Bosc de Can Barraca.

triai2

casellesa1

Arribem a la carretera principal i a davant nostre ja veurem de seguida el trencant que ens durà a través del Bosc de Can Barraca fins a dalt de tot. La primera rampa ja és dura. Sort que afluixa de seguida, però no us feu il·lusions, perquè es tornarà a inclinar ben aviat.

Ens trobem al bell mig del Bosc de Can Barraca. El pendent és bastant dur i no ens deixarà reposar fins que sortim del bosc. Passem unes quantes cases bastant maques, però millor concentrar-se en la pujada.

barraca

barraca0

Una de les poques paelles que ens trobarem durant l’ascens. La carretera té trams d’asfalt i de ciment.

Acabem de superar la part més exigent. Però millor no refiar-se, encara queda un tram bastant dur abans no enllacem amb la carretera principal.

barraca1

barraca2

Arribem a l’únic descans de l’ascens. Aquesta secció és totalment plana. Gaudiu de les vistes del Pirineu. Al final d’aquest mur de pedra que podeu observar a la dreta de la imatge haurem de girar a la dreta si volem prosseguir, ja que també tenim l’opció de seguir rectes i enllaçar amb la carretera principal de Batet i seguir pujant per ella o bé baixar cap a Olot.

En aquest cas hem girat a la dreta i continuem pujant cap a Batet per aquesta versió del Bosc de Can Barraca. A partir d’ara, però, la carretera és bastant oberta i el pendent torna a augmentar considerablement, sobretot venint d’un descans.

barraca3

barraca4

Passem per masies aïllades i boniques i de mica en mica anem pujant.

Últim tram dur abans d’enllaçar amb la carretera principal, on podrem creuar-la i seguir un tros més fins a tornar a enllaçar o bé prosseguir per la carretera principal fins dalt. També podem baixar cap Olot o anar cap a la Sagrada Família.

barraca5

bateta4

Aquí tenim el creuament de carreteres. La principal és la que veiem en un primer pla. La que acabem de pujar és el primer trencant, al costat del senyal de prohibit anar a més de 40. El segon trencant és el de la Sagrada Família. I des d’on hem tirat la foto és el tram per on pujarem a continuació, per tornar a enllaçar amb la carretera principal.

Ja som un altre cop a la carretera principal. Quan veiem aquest punt quilomètric significarà que ja ens trobem gairebé al cim. Al final d’aquesta recta coronarem Batet o Pla de Godomar. El pendent ha disminuït i podrem arribar tranquil·lament al capdamunt.

bateta5

batet4

Pla de Godomar, a la Serra de Batet. Envoltat de camps i masies. Comencem a baixar per la cara del darrera i si ens girem podrem gaudir d’una magnífica vista dels Pirineus.

 

 

Detalls

Des de Olot (Triai)
Altitud inicial 430m
Altitud final 727m
Desnivell 297m
Pm 5,71%
PMàx 16%
Km 5,20km
Coef. Duresa 54,71
Coef. Fatiga 232,61
Categoria 2a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona