batetmascousall

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

batetmascousallm

Fotos i breu descripció

sallent

Aquí tenim una variant per arribar al cim de Caselles i fins i tot per seguir fins a dalt de tot del Pla de Godomar, Batet. És la pujada clàssica a Sta Pau, que comença a El Sallent, però un cop arribats al poble girarem a la dreta per anar cap al veïnat de Can Mascou i encarar la cara desconeguda i dura d’aquesta ascensió, sobretot si enllacem amb Batet.

Comencem a pujar suaument en direcció Sta Pau deixant enrere El Sallent.

Després de passar entre aquestes dues cases la carretera es torna més sinuosa i el pendent augmenta, sense esdevenir exigent.

sallent1

sallent2

Arribem a una llarga recta on podrem descansar, ja que el pendent és pràcticament inexistent. Des d’aqui ja podem observar els volcans de Rocanegra i Sta Margarida i també podem divisar el poble de Sta Pau.

Una vegada finalitzada la llarga recta, el pendent torna a augmentar lleugerament i pràcticament es mantindrà així fins a Sta Pau. A l’esquerra de la imatge podem apreciar el casc antic de Sta Pau.

sallent3

stapau

Arribem a Sta Pau. Una altra recta molt llarga ens espera. La veritat és que es pot fer bastant pesada. Sembla que no arribes mai. Però aquesta vegada, no l’haurem de fer tota, quan ens trobem amb el primer semàfor girarem a la dreta per dirigir-nos cap el veïnat de Can Mascou.

Sortim de Santa Pau, la carretera es torna petita i en algun punt fins i tot està en mal estat, però ciclable, i comencem a baixar tranquil·lament vers Can Mascou. Durant la curta baixada podem gaudir d’unes vistes precioses de la Serra de Sant Julià del Mont.

mascou

mascou1

Creuem el veïnat i ben aviat trobarem les primeres rampes dignes, encara curtes. Més endavant ja seran una mica més llargues.

Superem un preludi del que ens espera i aprofitem per recuperar en aquesta llarga recta, on al final gira a l’esquerra i comença a pujar considerablement.

mascou2

mascou3

Estem a punt de superar la part més dura. Just abans de coronar el coll de Caselles.

Ja podem veure les grederes del Croscat i del Puig de Martinyà. Ens trobem a l’alçada del càmping Lava. Això significa que ja hem superat la part més dura d’aquesta versió del Coll de Caselles, ara tan sols falta vèncer les últimes rampes per poder coronar, encara que si ens dirigim a Batet haurem de patir una estona més.

mascou4

mascou5

Al final d’aquesta balla trobem el coll de Caselles. Un últim esforç i coronarem.

En aquesta ocasió decidim seguir cap a Batet. Així doncs, un cop coronem, en comptes d’anar a buscar la carretera principal a l’esquerra d’Olot a Sta Pau, girem immediatament a la dreta per acabar de coronar el Pla de Godomar. Després d’un petit descens, reiniciem l’ascens a Batet. La carretera secundària segueix essent estreta i amb algun tram en mal estat. Malgrat tot, paga la pena fer-la per poder gaudir d’un paisatge únic. I és que durant l’ascensió tindrem unes vistes privilegiades del volcà Croscat.

batet

batet0

Seguim pujant de manera suau a l’ombra del volcà Puig Safont. Des d’aquí ja podem veure el cim de Pla Godomar entre el turó de la Rovira i el volcà del Puig de Pujalós. I és que estem en plena terra de volcans. Sembla a prop, però encara queda superar la part més difícil.

Una vegada arribats a les vistes de Can Peirot, iniciem la part més exigent i dura d’aquesta pujada a Batet. D’aquí fins al final sense descans.

batet1

batet2

Malgrat la falta de descans i el pendent que es manté elevat, val la pena fer un esforç i girar-se per veure aquestes vistes precioses de ls Serra de Finestres i l’ascens ja realitzat.

La carretera és realment estreta, entre feixes. El pendent encara es manté alt però ja falta realment poc per arribar a dalt de tot de Batet.

batet3

batet4

Pla de Godomar o Batet. Ja l’hem coronat i ens premia amb unes vistes impressionants del Pirineu. Ara podrem rodar tranquil·lament pel seu altiplà fins a iniciar el descens cap Olot.

 

 

Detalls

Des de El Sallent
Altitud inicial 346m
Altitud final 727m
Desnivell 381m
Pm 3,59%
PMàx 15%
Km 10,59km
Coef. Duresa 48,26
Coef. Fatiga 250,56
Categoria 2a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona