aristot

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

aristotm

Fotos i breu descripció

aristot4

Deixem la nacional a l’alçada dels Banys de St Vicenç i ens enfilem per una carretera que de seguida es dividirà i podrem escollir entre visitar Castellnou de Carcolze cap a l’esquerra, o bé, Aristot cap a la dreta.

És una pujada curta però intensa, la primera meitat és la més dura, la segona és una mica més suau, encara que un cop arribats a Aristot, podem fer un final bastant dur si ens enfilem per un dels seus carrers.

Ens dirigim doncs cap a Aristot, carretera d’aquelles que s’enganxa, sembla que no avancis, però potser també ho fa que els tres primers quilòmetres són molt constants i amb alguna rampa dura. Oberta, a l’estiu el sol hi pica de mala manera.

aristot0

aristot1

De sobte, en un revolt, ja podrem veure el nostre objectiu, a partir d’aquí ja és un pèl menys dur.

Aristot, durant força estona el veurem a la nostra dreta, fins que girarem cap a ell i llavors sols faltarà superar les últimes rampes. El poble se situa al cim d’un turó que domina la vall del riu Segre. Les cases s’estenen al voltant de l’església parroquial de Sant Andreu.

aristot2

aristot3

Última recta abans d’entrar a Aristot, en aquest cas estem d’esquenes al poble. Dins el poble, si volem, podem seguir pujant una mica més pels seus carrers de forts pendents.

 

Detalls

Des de Els Banys de St Vicenç
Altitud inicial 829m
Altitud final 1.257m
Desnivell 428m
Pm 6,53%
PMàx 15%
Km 6,55km
Coef. Duresa 58,85
Coef. Fatiga 302,49
Categoria 2a Cat.
Zona Alt Urgell
País o Regió Lleida