aransa

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

aransam

Fotos i breu descripció

aransa4

La pujada des de Martinet a les estacions d’esquí nòrdic d’Aransa i Lles (Cap Rec) comparteixen el tram inicial que és d’uns 7 Km. La primera rampa de sortida, al deixar la nacional, és dura però llavors s’estabilitza i segueix de manera força constant però sense un gran pendent. Aquesta zona és bastant ombrívola, sobretot a l’inici, llavors anirem quedant al descobert.

Aquí ja hem arribat al final del tram compartit i ara tan sols ens hem de decidir per una de les dues estacions. Aransa a l’esquerra i Lles a la dreta. A partir d’ara, la carretera serà oberta, pràcticament sense ombres. Les dues ascensions són més o menys igual de llargues però la diferència recau en la duresa. Aransa és més fàcil.

aransa5

aransa6

La paella del trencant a les dues estacions d’esquí.

Acabem de triar Aransa. Allà al fons ja divisem el poble d’Arànser i més amunt rodejada d’arbres hi ha l’estació. Ens trobem en una zona de descans que ens deixarà a l’entrada d’Arànser. A partir del poble ja serà una altra història.

aransa71

aransa1

Deixem Arànser enrere i ens encarem a la part més exigent d’aquesta pujada. D’aquí al final no tindrem gairebé ni un descans. Ens queden 5 Kms durs de rossegar.

Llargues rectes i dures ens aniran cansant físicament i psíquicament.

aransa0

aransa2

La carretera s’eixampla per donar lloc als aparcaments que s’omplen a l’hivern amb l’arribada dels esquiadors. Ens trobem a la part final, ja gairebé i som, però la pujada no ens deixarà relaxar fins haver coronat.

Estació d’esquí nòrdic d’Aransa. La carretera s’acaba just on es veu la caseta i les pistes comencen just allà mateix.

aransa3

 

Detalls

Des de Martinet
Altitud inicial 962m
Altitud final 1.892m
Desnivell 930
Pm 5,21%
PMàx 12%
Km 17,84km
Coef. Duresa 84,80
Coef. Fatiga 592,61
Categoria 1ra Cat.
Zona Cerdanya
País o Regió Lleida