Angles madremanya

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

angels madre m

Fotos i breu descripció

angels

Al municipi de Madremanya, el seu nom prové de l’expressió llatina Mater Magna “mare gran”, s’inicia la vessant dura de la pujada a Els Àngels, a la serra de les Gavarres.

Així doncs, ens allunyem d’aquest poblet emmurallat i comencem un ascens curt però dur, sense grans rampes, però suficients per fer-nos treure la llengua.

La pujada transcorre per una carretera estreta, on la seva part inicial manca de bones vistes. Sempre estarem rodejats de pins o roques.

angels0

angels1

Ens trobem a la part més dura. Es tracta dels 3’5 primers quilòmetres, on el pendent no baixarà gairebé mai del 7% arribant a puntes del 10% i fins i tot del 12%.

Just abans d’arribar al km 3, els arbres deixaran pas a les vistes. El pendent, no afluixa, però les vistes seran un regal molt apreciat pels nostres ulls.

angels2

angels3

Seguim pujant. Aviat haurem superat la part més exigent. Des de varis llocs tindrem vistes privilegiades al Golf de Roses, de l’Alta Garrotxa i Pirineu o bé, com en aquest cas, al Massís de Montgrí i a les Illes Medes.

Vista espectacular, malgrat la poca qualitat de la foto, del Massís de Montgrí i les Illes Medes.

angels5

angels6

Deixem enrere les vistes, seguim escalant i obtenim una vista, no millor, però si esperançadora, ja que des d’aquí ja divisem el santuari. Aquí el pendent ja suavitza.

Entrem a l’últim quilòmetre d’ascens. El pendent torna a augmentar, sobretot en el seu inici, però després suavitza bastant fins a coronar.

angels7

angels8

Tan sols uns centenars de metres més i ja hi serem. El santuari ja és gairebé a tocar.

Coronem l’alt dels Àngels. Si volem arribar al santuari haurem de fer 200m més i ja hi serem. Si seguim, iniciarem el descens vers Girona.

angels9

 

Detalls

Des de Madremanya
Altitud inicial 152m
Altitud final 481m
Desnivell 329m
Pm 6,58%
PMàx 12%
Km 5,00km
Coef. Duresa 54,72
Coef. Fatiga 246,97
Categoria 2a Cat.
Zona Gironès
País o Regió Girona