mortsalt

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

mortsmap

Fotos i breu descripció

cantineta-01

Es tracta d’una petita variant molt utilitzada alhora de pujar a La Cantina (Coll de Coubet) per tal d’endurir i variar una mica el recorregut. També és ideal per quan no es disposa de prou temps, ja que és intens i curt i permet fer una volteta, o quan es baixa de La Cantina per anar directes a la Vall d’en Bas sense haver de passar per Olot.

Comença just després del restaurant La Corda, situat al trencant de la Pinya, direcció Riudaura, on ens toparem amb el petit mur del Coll dels Morts. Sort que és curt, perquè mira que és carregós..

Un cop superada la rampa inicial haurem coronat el coll dels Morts. Aquí la carretera de Riudaura planeja i llavors continua pujant suaument fins arribar al poble. Però nosaltres la deixarem després d’uns 100m per girar cap a la dreta, en un trencant fàcilment identificable gràcies a un munt de bústies verdes.

cantineta-02

cantineta-03

Així doncs, prenem aquesta petita carretera ben asfaltada i anem pujant suaument entre els camps fins arribar a un revolt on s’empina de mala manera, gairebé sense descans fins a trobar la carretera principal del coll de Coubet-Canes.

Tot i que es tracta d’una carretera poc transitada s’ha de vigilar perquè hi ha cases i mai se sap quan baixarà o pujarà un vehicle o fins i tot un altre ciclista.

cantineta-04

cantineta-05

En un dels pocs descansos que hi ha podrem gaudir d’una bona vista de pràcticament tota la Vall d’en Bas, protegida per Cabrera i el Puigsacalm.

Quan albirem aquesta recta de plataners, ja haurem superat la part exigent i tan sols mancaran uns metres per arribar a la carretera principal i coronar l’alt del coll dels Morts, on podrem decidir seguir pujant cap al coll de Coubet, o bé, baixar cap Olot.

cantineta-06

Detalls

Des de La Corda (La Pinya)
Altitud inicial 458m
Altitud final 578m
Desnivell 120m
Pm 5,79%
PMàx 13%
Km 2,07km
Coef. Duresa 41,27
Coef. Fatiga 95,85
Categoria 4a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona