batettolot

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

batetolotm

Fotos i breu descripció

casellesa

Pujada típica de la gent d’Olot, sobretot quan es disposa de poc temps però es vol fer quelcom sense excés de duresa. És una ascensió fàcil i tranquil·la, sobretot després de deixar la carretera principal que va d’Olot a Sta Pau. També es força constant, comença d’una manera suau i progressivament va augmentant el pendent, sense arribar a ser en cap cas exigent. La part mitja és la més constant i llavors just abans de coronar és quan suavitza de manera clara. La carretera està en perfecte estat amb zones d’ombra i zones totalment obertes, on podrem gaudir de vistes precioses.

Deixem enrere Olot, però atenció, no passar-se el trencant. Està ben indicat, hem de seguir direcció Batet de la Serra. A la foto l’hem deixat enrere expressament per poder-ne agafar una millor perspectiva amb la càmera. És la carretera que es veu a la dreta de la imatge.

casellesa0

bateta

Hem deixat la carretera principal d’Olot a Sta Pau i ara ja ens trobem en la carretera principal de Batet, més petita i bonica que l’anterior i molt més tranquil·la. L’inici és bastant suau, entrem en una zona de bosc però de tant en tant trobarem clarianes amb vistes com aquesta de la ciutat d’Olot i el Puigsacalm.

Seguim pujant i el pendent ha augmentat. Ara es mantindrà força constant 3kms al voltant d’un 5,5% de mitja. Seguim intercalant zones de bosc sense vista i zones obertes.

bateta1

bateta2

Ens trobem aproximadament a la meitat de la pujada. Ara aviat arribarem al trencant per anar al petit poble de Batet de la Serra. Però nosaltres seguirem amunt. El pendent segueix constant.

Observem el trencant que ens duria a Batet de la Serra a la nostra esquerra i prosseguim amunt. A partir d’ara, un cop deixem aquesta zona d’arbres, la pujada serà bastant oberta fins al final.

bateta3

bateta4

Estem aproximadament a menys de 1’5km del cim. Aquí hi trobem vàries opcions, encara que nosaltres seguirem rectes per la carretera principal.

Ara si, uns centenars de metres més i coronarem Batet o Pla Godomar. Al final de la recta hi ha un revolt a la dreta i un a l’esquerra, allà es corona i arribem al pla. Tan sols falta superar aquesta llarga recta i el pendent disminuirà clarament.

bateta5

batet4

Pla de Godomar o més conegut com a Batet. Un cop a dalt tenim l’opció de seguir la carretera que creua masies i camps i començar el descens cap al Coll de Caselles i Sta Pau. Si ens girem gaudirem d’una magnífica vista dels Pirineus.

 

Detalls

Des de Olot
Altitud inicial 430m
Altitud final 727m
Desnivell 297m
Pm 4,95%
PMàx 8%
Km 6,00km
Coef. Duresa 36,80
Coef. Fatiga 155,90
Categoria 3a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona