xenactraiter

Aquesta utilitat pertany a Wikiloc.

Per descarregar-te el track clica sobre el següent enllaç: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=666133

Fotos i breu descripció.

xenacs5

Recorregut molt estimulant, interessant, bonic, amb duresa però sense ser exagerat. Ideal per practicar i millorar la tècnica. I un cop es té és ideal per gaudir-ne al 100%. Molt recomanable excepte per a principiants.

Comencem des d’Olot pel bicicarril fins arribar als peus de Xenacs. Iniciem la pujada asfaltada, curta però intensa, i arribem a l’àrea recreativa de Xenacs. Des d’aquí podem accedir al mirador del cingle de les Aulines per gaudir d’una magnífica vista d’Olot i els Pirineus, o bé anar a Puig Rodó. Però en aquest cas girem a la dreta i ens enfilem per un corriol de forta pendent fins a Puig Bronzer. Un cop aquí haurem de continuar seguint el corriol fins arribar a la carretera de St Iscle de Colltort. Això vol dir que durant molta estona gaudirem al màxim. El corriol des del Puig Bronzer fins més enllà de la Collada de Saiols puja i baixa tota l’estona, predomina la baixada, tot i que potser en algun punt haurem d’empènyer la bicicleta costa amunt. És un corriol amb vàries parts tècniques, on possiblement haurem de posar el peu a terra en més d’una ocasió però malgrat tot es fa bastant bé.

Foto: Carretera de Xenacs.

També gaudeix d’unes vistes excepcionals quan quedem al descobert dels arbres. En alguna part també està inclinat, perfecte per adquirir equilibri i habilitat. Un cop passada la Collada de Saiols i abans d’arribar al Coll de Llaceres baixarem per un corriol impressionant i bastant dret fins arribar a la Trona del Prat, un replà amb una roca que ens impedirà el pas. Però tranquils, que tan sols hem de posar-nos la bici a l’espatlla, enfilar-nos a la roca i podrem observar com el corriol continua avall. A partir de la Trona continua baixant per un fort pendent fins arribar a l’antiga casa Cascaric. Aquesta és la part on tastarem l’adrenalina.

Foto: Corriol de la Serra de Marboleny o del Corb.

marboleny2

marboleny4

Després és més suau i segueix baixant i planejant fins més o menys arribar a la Coromina. Passem per sobre la casa i arribem a la carretera. Fem un tros petit de carretera i pista i anem cap al Port. Passada la casa hi ha un corriol ascendent que ens durà al Volcà Traiter. Passem pel costat del cràter i baixem cap a l’Estanyol d’Amunt. Abans d’arribar a la casa agafem un corriol que ens durà a la pista principal. Llavors seguim la pista cap amunt per afrontar les rampes de la Llosa Blanca, part bastant exigent i que es fa llarga.

Foto: Vistes des de la Serra de Marboleny.

Seguim pujant, coronem Collet de la Baga i continuem seguint la pista ascendent. Ara però la pujada és més relaxada. Al cap d’una estona agafem un corriol estret i bonic entre arbres que comença pujant lleugerament i acabarà per perdre altitud per dur-nos a Coll Sarrella. Un cop aquí deixem de banda les pistes i tornem agafar un corriol que ens durà al Volcà de Can Tià.

Foto: Coronant Coll de Sarrella.

serrella

sacot

Anem per la pista i comencem a pujar cap a Fontpobra. Tot seguit iniciem el descens vertiginós i divertit fins arribar al Pla de Sacot. Pugem cap a Sacot per la pista i ara seguirem una estona el GR-1. És un corriol bastant técnic i en més d’alguna part haurem de baixar de la bici ja que és molt abrupte. Hi ha opcions millors. Si no es vol fer, quan som a Pla Sacot només hem de continuar per la pista asfaltada fins arribar a Can Xel i llavors tornar per carretera o per la Fageda. O seguir pujant una mica més i baixar pel corriol del Puig d’en Costa.

Foto: Vista de Sacot des de la pista de Fontpobra.

Un cop superat el corriol esmentat anteriorment tornem cap Olot a través de les múltiples pistes i caminets de la Fageda.

Foto: La Fageda d’en Jordà.

jorda

logo_kolo-bvg

Detalls

Distància 38,02km
Desnivell Acu 1.188m
Altitud Mín. 420m
Altitud Màx. 924m
IBP 102
País Catalunya
Zona Garrotxa