bassegodapincaro

Aquesta utilitat pertany a Wikiloc.

Per descarregar-te el track clica sobre el següent enllaç: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=666054

Fotos i breu descripció.

bassegoda

Avui ens hem desplaçat fins a la veïna Sadernes. Lloc des del qual es poden organitzar moltíssimes activitats relacionades amb la natura. És la porta oberta a l’Alta Garrotxa, zona aspra i d’un gran valor paisatgístic i natural. Així doncs, avui en podrem gaudir gràcies a la bicicleta. O potser hauria de dir patir.

El recorregut és molt exigent i, a més, llarg. Només de sortir de Sadernes ja ens haurem d’esprémer al màxim. No us refieu de la calma, ja que la pista en bon estat comença baixant i planejant. No durarà massa. De seguida es comença a enfilar i quan arribem a la cadena comença la part de debó. Les primeres rampes ens treuran la mandra de cop. La pista esdevé cimentada, més endavant torna a ser de terra. La part cimentada és la més exigent però no us confieu, del ciment a dalt de Coll de Riu queda una eternitat.

Foto: Rampa duríssima del Coll de Bassegoda. Ja estem a la part final.

La pista, encara que en bon estat, no és precisament un passeig. És una ascensió dura. Arribats a Coll de Riu tindrem una petita il·lusió, la pista baixa, però l’alegria durarà massa poc. De seguida notarem que torna a pujar. Per cert, des de Coll de Riu ja podem divisar la proximitat de la majestuositat del Bassegoda. Així doncs, seguim pujant per una pista més abrupte que la d’abans, amb alguna part cimentada, però bàsicament de terra. Cal esmentar que la part cimentada que ens trobarem ara està situada en un lloc privilegiat, ja que domina tota la Vall i té una panoràmica envejable. Això si, haurem de patir de valent ja que és molt exigent. Les coses bones tenen un preu alt. En fi, seguim pujant i per fi coronem Coll de Bassegoda.

Foto: Corriol divertit que ens durà a La Muga.

abellar

muga

El cim del Bassegoda ens queda a l’esquerra. No es pot fer amb bici, però ens hi podem acostar un tros més i llavors caminar i escalar fins el cim. Des d’allí es domina tota la Garrotxa i part de Catalunya, és un excel·lent mirador.

En aquesta ocasió, però no hi hem anat i hem seguit pujant lleument fins Coll de Principi.

Iniciem el descens per pista bona i una mica més enllà de La Creu de Principi deixarem la pista de banda per agafar un corriol que ens alegrarà el dia. Hi ha alguna part que s’ha de fer a peu però és bastant ciclable i molt bonic. El corriol, pràcticament planer i de baixada, ens deixarà a la pista de la Muga.

Foto: La Muga.

Ens arribem a l’antic Hostal de Muga i retrocedim per seguir la pista cap a Pincaró. Fins allà baixarem més o menys fàcilment. Per tant, val més recuperar forces, ja que després de Pincaró haurem d’escalar per segona vegada consecutiva el Bassegoda. L’ascens per aquesta cara potser no és tan exigent, però ara tampoc estem tan frescs com abans. La pujada és i es fa llarga. La pista està en bon estat però té més pedres que la vessant anterior. Al Collet del Ras tindrem un petit respir i després haurem de seguir pujant fins coronar. Finalment tornem a ser al Coll de Bassegoda. Ara ja coneixem la tornada. Tot baixada i a passar-ho bé!!!!!!! Només quedarà superar la petita pujadeta de Coll de Riu.

Foto: Bonica vista mentre pugem el Coll de Pincaró.

pincaro

 

logo_kolo-bvg

Detalls

Distància 53,68km
Desnivell Acu 2.109m
Altitud Mín. 276m
Altitud Màx. 1.128m
IBP 160
País Catalunya
Zona Alta Garrotxa