, R Beget

Podeu veure les altimetries dels següents ports de la ruta clicant sobre el seu nom:

Coll de Pera, Coll de la Boixeda o Rocabruna, Pla de Can Plata, La Terma, Coll de Canes

Aquesta utilitat pertany a Wikiloc.

Per descarregar-te el track clica sobre el següent enllaç: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=615342

Fotos i breu descripció

 

pera2

Aquesta ruta millor fer-la quan ja es va una mica rodat. Pel contrari es pot fer excessivament duríssima. A més, de per si sola ja ho és. És una ruta especial per gaudir de la natura, ja que pràcticament no creuarem cap ciutat i en prou feines trobarem cotxes. L’aigua no serà cap problema, ja que podem reomplir els bidons a les fonts que trobarem a qualsevol dels pobles. Recordeu que durant la major part del recorregut rodarem per carreteres secundàries i fins i tot pistes forestals cimentades. Encara que ciclables (2009).

Foto: Pujant a Coll de Pera, vista d’Oix i el descens del Coll de Camporiol.

Les parts cimentades són concretament l’ascensió i el descens al Pla de Can Plata i La Terma. La resta del recorregut gaudeix de bon asfalt. Tot i això l’ascensió a Rocabruna és perillosa, ja que la carretera és bastant estreta.

Foto: Baixada del Coll de Pera cap a Beget.

perab4

boixeda5

La dificultat d’aquesta ruta radica en l’acumulació de desnivell en poc temps. Les ascensions són molt seguides i no hi ha temps per recuperar-se. Podríem dir que Camporiol és l’escalfament previ a Pera. Pera ens farà patir de valent i només és el principi. Són quatre quilòmetres exigents que no baixen mai del 9%, o sigui que tocarà esforçar-se i suar de valent. Sort que el paisatge de l’Alta Garrotxa ens recompensarà amb la seva bellesa. Després de superar aquests primers quilòmetres seguirem planejant fins a coronar coll de Pera. Atenció a la baixada, actualment (2010) hi ha algun forat a la calçada.

Foto: Carretera del Coll de Boixeda.

Després de recuperar una mica de forces durant el descens, passat el pont de Bolasell, ens toparem amb un pujant que ens farà cremar les cames, sort que és curt. Però sempre fa mal. I tot seguit iniciarem l’atac al Coll de Boixeda, passant pel bonic i pintoresc poble de Beget.

Foto:Pla d’en Plata.

platab91

terma4

Rocabruna o coll de la Boixeda no és massa dur, però es pot fer llarg. És una pujada enamoradissa, un cop la fas per primera vegada, segur que repeteixes. Però definitivament allà on notarem que les cames fan mal de debó serà a les rampes de Plata i als temibles percentatges de La Terma. Si aneu justos de força millor no anar-hi i passar per Sentigosa, més relaxat. Després de La Terma l’ascensió fins a Canes serà bastant fàcil, sempre que quedin forces, és clar. La sort és que llavors serà tot baixada fins al destí, Olot.

Foto: Pujada cimentada de La Terma.

 

 

logo_kolo-bvg

Detalls

Distància 104,00km
Desnivell Acu 2.476m
Altitud Mín. 261m
Altitud Màx. 1.364m
IBP 157,75
País Catalunya
Zona Garrotxa Ripollès