stpererodesvila

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

stpererodesvilm

Fotos i breu descripció

Stpererodv-01

A la petita població de Vilajuïga, a l’Alt Empordà, és on trobem aquesta bonica ascensió que ens sorprendrà amb les seves precioses vistes.

Aquesta vessant és la cara amable d’aquesta pujada, no com la que prové del Port de la Selva, més exigent, encara que també molt bella, possiblement més i tot. En fi, sortim de Vilajuïga i comencem a enfilar-nos, primerament suaument, fins que la carretera adopta un pendent entre el 6% i el 7% que gairebé no ens deixarà fins dalt.

L’ascens és totalment obert, vegetació baixa i pocs arbres. A la part alta n’hi trobarem més però totalment insuficients per protegir-nos del vent d’aquestes contrades, el qual sol bufar freqüentment.

Stpererodv-02

Stpererodv-07

A mesura que anem agafant altitud les vistes es tornen més àmplies i deixen al descobert la gran plana de l’Alt Empordà i més enllà. Llàstima que la calitja no ens deixa apreciar els Pirineus.

Acabem de superar un revolt de paella i si ens girem podrem observar el mar, allà al fons, rere les muntanyes.

Stpererodv-08

Stpererodv-09

En canvi, si mirem cap al nostre costat podrem observar part de l’ascensió ja feta, la gran plana i els Pirineus al fons.

Ja hem fet 4 quilòmetres d’aquesta ascensió. La carretera no perd el pendent en cap moment i segueix buscant el camí cap al cel. I a cada revolt ens regala noves vistes, ara mirant cap al Golf de Roses.

Stpererodv-10

Stpererodv-12

Seguim amunt per aquest pendent estable i força rodador totalment a la mercè de la Tramuntana.

Superem un seguit de revolts entre uns pins i seguim amunt cap al monestir de St Pere de Rodes.

Stpererodv-13

Stpererodv-15

Les vistes des d’aquí dalt esdevenen impressionants i podem observar amb tota claredat els revolts que acabem de fer fa uns instants.

Entrem en una pineda força bonica i alhora senyal que ja falta poc per coronar. El pendent afluixa una mica.

Stpererodv-17

Stpererodv-19

Al punt quilomètric número 7, tan sols ens faltarà poc menys de 500m per arribar al cim. El pendent torna a enfilar-se però ja per sota el 6%.

Aquesta llarga recta que gaudeix d’unes vistes privilegiades ens durà directes al cim.

Stpererodv-21

Stpererodv-22

I aquí el tenim. Just rera el cartell indicador coronarem aquest alt de St Pere de Rodes i podrem iniciar el descens vertiginós cap al Port de la Selva.

Si volem visitar el monestir haurem de seguir gairebé un quilòmetre més per una carretera petita que s’enfila molt suaument fins a les portes de St Pere de Rodes i que passa per Santa Helena, lloc on els cotxes ja no poden avançar més.

Detalls

Des de Vilajuïga
Altitud inicial 42m
Altitud final 506m
Desnivell 464m
Pm 6,22%
PMàx 12%
Km 7,45km
Coef. Duresa 59,77
Coef. Fatiga 320,66
Categoria 2a
Zona Alt Empordà
País o Regió Girona