stcosme

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

stcosmeM

Fotos i breu descripció

castellfollit

Pujada sense encant ja que transcorre paral·lela a l’autovia, encara que gràcies a aquest fet, ara és molt més tranquil·la que abans. Comunica Castellfollit de la Roca amb Olot. L’única cosa a destacar és el seu pas per Castellfollit, ja que abans de començar a pujar pel mig del poble, podrem apreciar la bellesa singular del seu cingle basàltic.

Així doncs, comencem a pujar un cop creuem el pont que passa per sobre el Fluvià. Els primers metres són els més durs, llavors suavitza i creuem tot el poble de Castellfollit. Al sortir-ne ve la part més avorrida i feixuga. Llargues rectes amb un pendent que encara que no és dur resulta molest. Els de la zona, moltes vegades, ens desviem cap a Sant Joan les Fonts i La Canya per evitar-ne la part més avorrida. Tot i així de tant en tant, ens hi deixem caure.

Aquest cop doncs, seguim recte, sense desviar-nos. Creuem l’autovia mitjançant una rotonda elevada i passem pel polígon de Begudà i a través d’un parell de rectes llargues arribarem a la part final, on el pendent augmenta clarament per situar-se a l’alçada de l’ermita de Sant Cosme, la qual podem observar a la foto. Un cop aquí, baixarem ràpidament cap a la ciutat d’Olot, la qual ja es divisa clarament des d’on som, rodejada pels seus volcans i protegida per la figura imponent del Puigsacalm.

stcosme00

 

Detalls

Des de Castellfollit de la Roca
Altitud inicial 261m
Altitud final 462m
Desnivell 201m
Pm 4,00%
PMàx 13%
Km 5,06km
Coef. Duresa 30,09
Coef. Fatiga 101,30
Categoria 4a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona