agustiquirz

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

agustiquirzm

Fotos i breu descripció

agusti-01

Una pujada molt suau i gradual que ens durà de Sant Quirze de Besora fins al Collet de Sant Agustí, porta a la comarca natural del Lluçanès, transició entre la Plana de Vic i el Berguedà.

Comencem a pujar entre les cases del poble fins que comencen a allunyar-se, arribem a la part industrial i sortim de Sant Quirze de Besora.

Poc després trobem el petit nucli de Cussons i la seva font on podrem reomplir els bidons en cas de necessitat.

agusti-03

agusti-05

La pujada és bastant rectilínia, no és que no tingui cap revolt, però hi predominen les llargues rectes com la de la imatge.

Abans d’arribar al quilòmetre 5 de l’ascensió, a la nostra esquerra, podrem divisar el santuari de la MD dels Munts que sobresurt entre els arbres. Un bon lloc per fer-hi una visita, ja que des d’allà dalt hi ha unes vistes molt boniques.

agusti-06

agusti-08

Seguim pujant per una carretera més aviat petita, però en molt bon estat. A vegades rodejada d’arbres, d’altres totalment oberta o com en aquesta imatge, entre arbres i una paret de roca vermellosa.

Aproximadament al km 7,5 arribem a la Casilla. Ja falta poc per coronar el collet de St Agustí.

agusti-10

agusti-12

Després d’un parell de revolts arribem al collet de Sant Agustí, on hi trobem un bar-restaurant ideal per fer-hi un descans, menjar o agafar beure.

Aquí podem escollir seguir pujant per la carretera de l’esquerra cap a MD dels Munts o Perafiata i Sant Boi del Lluçanès, o bé baixar per la carretera de la dreta que ens durà cap al poble de Sant Agustí del Lluçanès i posteriorment cap a Alpens i Borredà.

 

Detalls

Des de Sant Quirze de Besora
Altitud inicial 568m
Altitud final 847m
Desnivell 279m
Pm 3,47%
PMàx 8%
Km 8,04km
Coef. Duresa 27,98
Coef. Fatiga 113,50
Categoria 4a Cat.
Zona Osona
País o Regió Barcelona