Falgonstm

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

falgonstmm

Fotos i breu descripció

trullsb00

Quan arribem a la població de Sant Martí de Campmajor hem de deixar la carretera principal d’Olot-Banyoles i prendre el trencant de Falgons.

No és una pujada llarga però té dues parts ben diferenciades. La primera part de l’ascensió és irregular i amb pendents poc pronunciats, bastant oberta i poc transitada. La segona part ja és més dura, encara que mai arriba a ser com la cara de Mieres i també més tapada.

A la foto, una llarga recta que trobem només de deixar la carretera d’Olot-Banyoles. Ja ens dirigim cap a Falgons.

Únic tram d’ombra d’aquesta primera part, suau i irregular.

trullsb01

trullsb02

Final de la primera part. Comença la pujada de veritat, concretament al passar pel rec de Falgons. L’asfalt, tot i que està en bon estat, té molta grava i pot resultar molest, sobretot baixant.

En aquest doble revolt que ens trobarem poc després de creuar el rec, el pendent augmenta clarament, mai amb rampes exagerades, però l’esforç per pujar ja és considerable.

trullsb03

trullsb04

Una clariana ens permetrà gaudir d’una de les poques vistes que té aquesta petita ascensió. Curiós que el pendent aquí disminueix. Deu estar fet a posta.

Seguim amunt i ben aviat arribem a Falgons, el pendent ha tornat a augmentar. Ara que, un cop girem cap a Mieres encara augmentarà més.

Al fons de la imatge podem distingir uns xiprers, allà hi trobem el Castell de Falgons.

trullsb05

trullsb06

Falgons! Ara ens hem de desviar i agafar la pista asfaltada que surt a la dreta, és la que ens duu a l’alt del Trulls i la que posteriorment ens menarà cap a Mieres.

La carretera que segueix recte no té sortida, com a mínim per una bici de carretera.

Passem per l’església de Sant Vicenç de Falgons que data del s.XII i seguim pujant. Després de l’església hi ha una zona més suau però durarà poc.

Just davant l’església hi trobem una font que pot ser de molta ajuda en èpoques de calor o si anem necessitats d’aigua.

trullsb07

trullsb08

Arribem a Cal Sabater i aquí abandonem l’asfalt. Seguim per la pista cimentada de més a l’esquerra i iniciem la part final que és la més dura, encara que curta.

Ens trobem en el tram més dur d’aquesta ascensió, sort que manca poc.

trullsb09

trullsb10

Últim tram abans de coronar, totalment emboscat i preciós. Allà al fons ja es veu on acaba el patiment. Després serà tot baixada fins Mieres, pràcticament. Atenció però al descens, molt estret, pendent fort i a vegades humit i pot relliscar.

 

Detalls

Des de Sant Martí de Campmajor
Altitud inicial 230m
Altitud final 415m
Desnivell 185m
Pm 4,05%
PMàx 12%
Km 4,56km
Coef. Duresa 40,60
Coef. Fatiga 136,23
Categoria 3a Cat.
Zona Pla de l'Estany
País o Regió Girona