Encies Planes

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

Encies Planes M

Fotos i breu descripció

encies16

Una pujada molt típica entre els ciclistes de la zona. És agradable, força constant i sense grans longitud ni desnivell. Ens permet anar a la Vall de Llémena i alhora, evitar la carretera principal on sempre hi ha més trànsit.

Sortim de Les Planes d’Hostoles i just després de passar pel pont iniciarem l’ascens al Pla del Pedró, més conegut popularment com a Les Encies, ja que aquest petit poblet està situat a menys d’un quilòmetre del cim. Per cert, Les Encies antigament era conegut amb el nom de Les Ansies.

La primera part de l’ascensió, a excepció dels primers metres de pujada, circula per un bosc bastant dens. Sol ser un tram bastant humit. I també és el tram duret. Cap a la segona part afluixa bastant més.

encies14

encies12

Quan veiem una casa amb formes estranyes vol dir que ja estem gairebé a la meitat o una mica més de la meitat de l’ascensió. Si ens girem podrem observar la casa i la figura inconfusible del Far.

A partir d’aquí el pendent suavitza i ja no estarem tan emboscats.

Les quatre casetes de Les Encies ja treuen el nas. Gairebé som a dalt. Ara transcorrem per una secció bastant fàcil i després del següent revolt arribarem a la font de Les Encies.

encies11

encies9

Aquí tenim la recta just abans de la font que queda amagada en la imatge pel contenidor verd.

I la font de Les Encies pròpiament dita. Si quan hi pareu no hi trobeu un ciclista serà estrany. Tranquils, abans no hagueu omplert el bidó segur que n’arriba algun, hahahaha. Tan sols vull dir que és un lloc de parada freqüent.

encies8

encies6

El Pla del Pedró o Les Encies. La Vall de Llémena ens espera a l’altra banda.

 

Detalls

Des de Les Planes d'Hostoles
Altitud inicial 331m
Altitud final 463m
Desnivell 132m
Pm 3,85%
PMàx 6%
Km 3,43km
Coef. Duresa 22,03
Coef. Fatiga 54,65
Categoria 5a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona