Encies Esteve

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

Encies Esteve M

Fotos i breu descripció

encies0

És una pujada molt concorreguda durant tot l’any, ja que al realitzar-la evitem la carretera més transitada i també ens permet fer una volta més bonica, tranquil·la i interessant. A més, no és exigent i deixa portar un bon ritme. Llàstima que a dia d’avui l’asfalt, sobretot, per aquesta vessant està bastant cardat (2014).

A la foto podem observar l’inici de l’ascensió. Al final de la recta hi ha un revolt a la dreta que és el que ens mena cap el Pla del Pedró, més conegut com a Les Encies. Si seguíssim recte anirem a parar a St Aniol de Finestres. Allà s’acaba l’asfalt.

Com es pot apreciar a la imatge es força sinuós i la carretera gairebé sempre està envoltada d’arbres, encara que no facin massa ombra.

encies1

encies4

Ja ens trobem a la part final. El pendent és força constant en tota la pujada, encara que suau. També hi ha algun revolt on es pot agafar una mica més d’aire, ja que és gairebé pla.

El Pla del Pedró o Les Encies. Ja som a dalt. Ara tot baixada fins a Les Planes d’Hostoles. Per cert, en poc menys d’un quilòmetre trobarem el petit poble de Les Encies i una font molt apreciada pels ciclistes de la zona, sobretot a l’estiu. Està ben ve a peu de carretera. Impossible passar-la.

encies5

 

Detalls

Des de Vall Llémena
Altitud inicial 307m
Altitud final 463m
Desnivell 156m
Pm 4,33%
PMàx 7%
Km 3,60km
Coef. Duresa 25,52
Coef. Fatiga 71,59
Categoria 4a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona