Condreu Olot

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

condreuM

Fotos i breu descripció

condreu1

Sortim de la bella Vall d’en Bas i iniciem l’ascensió a Coll d’Uria i Condreu. Només de començar ens trobarem amb l’ermita de Sant Simplici. Fins a Uria és bastant regular i la carretera va pujant entre arbres.

Aquí ens trobem aproximadament a la meitat de coll d’Uria. Zona sinuosa i bella.

condreu2

condreu3

Arribem a coll d’Uria, pujada típica entre la gent de la zona durant tot l’any per la seva proximitat i facilitat. Aquest cop però, seguim pujant fins coronar Condreu.

Després d’Uria el pendent se suavitza relativament i no serà fins el tram final que es torna a endurir. Seguirem pujant entre arbres i envoltats d’ombres.

condreu4

condreu5

Tram realment fresc i ombrívol, fins i tot durant els dies més calorosos de l’estiu.

A partir d’aquesta paella amb vistes panoràmiques la carretera s’endureix i ja no afluixarà fins coronar. No obstant, ja falta poc per arribar al cim.

condreu7

condreu6

Precisament en aquest revolt és on trobem les vistes més precioses de l’ascensió.

Precisament en aquest revolt és on hi ha el tram més dur de tota la pujada. Aquí també hi trobem el trencant a la Salut, un mirador impressionant.

condreu8

condreu9

Coll de Condreu. Coronat i deixem enrere La Garrotxa per entrar a La Selva i seguidament a Osona. Just aquí trobem el trencant per anar al Far, un mirador realment espectacular que val la pena visitar.

Detalls

Des de Sant Esteve d'en Bas
Altitud inicial 489m
Altitud final 1.017m
Desnivell 531m
Pm 5,21%
PMàx 11%
Km 10,20km
Coef. Duresa 50,76
Coef. Fatiga 289,53
Categoria 2a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona