collformicp1

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

collformicmb

Fotos i breu descripció

collformic00

Collformic és una porta d’entrada al Montseny preciosa. És una pujada llargueta, però de bon fer, sense rampes exigents ni un gran desnivell, amb una carretera en perfectes condicions (2014), força sinuosa i oberta, la qual ens permetrà gaudir de bones vistes durant la major part de l’ascensió.

Iniciem l’ascens doncs, a la sortida de Sant Miquel de Balenyà direcció Seva. Fins a Seva ens manquen 3kms de pendent molt suau. Ideals per escalfar els motors abans no comenci a pujar una mica més seriosament.

Arribats a Seva, girem a la dreta direcció El Brull i Collformic. De seguida notarem com el pendent augmenta clarament. Queden 9,5kms per coronar.

Mica en mica anem fent camí i ràpidament ens situem al petit municipi d’El Brull, on podem observar la seva singular església de Sant Martí.

La carretera al seu pas pel Brull suavitza el pendent, sembla que no ens vulgui fer perdre cap detall d’aquest bonic municipi.

collformic01

collformic02

Poc després d’El Brull ens trobem el cartell que ens indica que està obert. Vaja!!!! Quina sort!!!! ;-)

I poc més enllà del cartell, ens trobem amb aquest revolt des d’on podem distingir el nostre objectiu!!!! Just davant nostre tenim el Collformic.

collformic03

collformic04

A partir d’aquí la carretera es va fent més sinuosa i a mesura que anem agafant altura les vistes són cada vegada més espectaculars i ens permeten veure gran part de la carretera per on breus instants acabem de rodar.

El pendent torna a augmentar en els últims 3’5kms. Però sempre es manté moderat i permet mantenir una bona cadència. Des d’aquí podem apreciar El Brull, que queda ben petit entre els arbres, i al fons podem divisar la Plana de Vic i fins i tot les muntanyes de l’altra banda de la Plana.

collformic05

collformic06

Ja veiem el final. Queda molt poc per coronar i començar el descens.

Just abans d’arribar a dalt, encara podrem gaudir d’una vista magnífica de part de l’ascensió i la Plana de Vic, que ara si que ja queda molt avall i lluny!!

collformic07

collformic08

Si veiem el cartell deu voler dir que ja hi som, bé, gairebé!!!! Un últim esforç i ben aviat serem al cim.

Ara si!!!! Collformic coronat.

collformic09

collformic10

Vista de Collformic des de l’altra vessant, la de Montseny i Sant Esteve de Palautordera.

 

Detalls

Des de Sant Miquel de Balenyà
Altitud inicial 585m
Altitud final 1.144m
Desnivell 559m
Pm 4,47%
PMàx 8%
Km 12,49km
Coef. Duresa 47,85
Coef. Fatiga 277,42
Categoria 2a Cat.
Zona Osona
País o Regió Barcelona