casellesolot

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

casellesolotm

Fotos i breu descripció

casellesa

La carretera que uneix Olot i Sta Pau es veu coronada pel coll de Caselles. Es tracta d’una carretera ample, en bon estat, amb un pendent suau i molt oberta, o sigui, sense pràcticament ni una ombra. És una carretera força transitada, sobretot a la tardor, ja que molts visitants venen a veure els colors màgics de la Fageda d’en Jordà. Però en general és un tram bastant concorregut durant tot l’any, pels locals que anem i venim i per tots els turistes que visiten els volcans, Sta Pau, Olot, la Fageda, etc. Diguem que és una carretera turística. Tot i així, és tranquil·la en comparació amb segons quina altra.

Així doncs, iniciem la pujada des d’Olot per la carretera de Sta Pau. Deixem el trencant de Batet i seguim endavant, ja hi arribarem per un altre costat, si cal.

casellesa0

casellesa1

Poc després ens trobem un altre trencant que també deixarem estar. Es tracta de la variant del Bosc de Can Barraca, molt interessant i la més dura per pujar a Batet, tot i que aquest cop en passarem de llarg i seguirem pujant direcció Sta Pau i Coll de Caselles.

Arribem a la urbanització de Can Blanc, més coneguda popularment per la seva piscina, Cala Guapa. El pendent suavitza i creuem les cases amb certa facilitat. Al final d’aquesta recta que creua tota la urbanització trobem el trencant que ens duria a la Sagrada Família.

casellesa2

casellesa3

Aquest és el trencant que esmentàvem abans, el de la Sagrada Família, una variant més per pujar a Batet. En aquest cas, però, el deixem de banda i seguim pujant.

El pendent sempre es manté suau, però sense disminuir. Ara mateix, encara que no es vegi a la foto, estem passant pel costat del pàrquing habilitat pels turistes que visiten la Fageda i el Volcà Croscat.

casellesa4

casellesa5

A la nostra dreta acabem de passar el trencant que ens duria a la cooperativa de la Fageda. Però nosaltres seguim pujant cap al Coll de Caselles. Veiem el cartell que ens indica l’entrada a la urbanització de La Cot o Sa Cot. Des d’aquí ja veiem la primera de les cases. El pendent aquí ha augmentat una mica més, però un cop siguem a la casa disminuirà considerablement.

Acabem de superar la part més ascendent de la pujada. Ja som a l’altiplà i ara ens dirigim per un fals pla fins acabar de coronar el Coll de Caselles.

casellesa6

casellesa7

Passem per Can Xel i seguim fins a Caselles. Aquí ja és totalment pla.

En aquest tram final torna a pujar però de manera gairebé imperceptible. Després del revolt arribarem al coll de Caselles.

casellesa8

caselles3

Ja som al Coll de Caselles. Ara depenent de la nostra ruta seguirem per la carretera principal i baixarem cap a Sta Pau, o bé, agafarem aquest trencant que veiem a la foto, el qual ens durà a Batet, cosa que farem en aquest cas. Cal esmentar també, que a tan sols 50m després d’agafar aquest trencant direcció a Batet n’hi ha un altre que ens durà al veïnat de Mascou, just darrera Sta Pau.

 

Detalls

Des de Olot
Altitud inicial 430m
Altitud final 620m
Desnivell 190m
Pm 3,21%
PMàx 8%
Km 5,92km
Coef. Duresa 25,14
Coef. Fatiga 80,96
Categoria 4a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona