casellessall

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

casellessallm1

Fotos i breu descripció

sallent

Pujada típica de la Volta a Banyoles per tal d’anar cap d’Olot, que s’inicia un cop deixem El Sallent enrere. La carretera està en bon estat i anirem pujant gradualment cap a Sta Pau. L’inici és molt suau, gairebé un fals pla, però de mica en mica el pendent anirà adquirint vida.

Després de passar entre aquestes dues cases la carretera es torna més sinuosa i el pendent augmenta, sense esdevenir exigent.

sallent1

sallent2

Arribem a una llarga recta on podrem descansar, ja que el pendent és pràcticament inexistent. Des d’aqui ja podem observar els volcans de Rocanegra i Sta Margarida i també podem divisar el poble de Sta Pau.

Una vegada finalitzada la llarga recta, el pendent torna a augmentar lleugerament i pràcticament es mantindrà així fins a Sta Pau. A l’esquerra de la imatge podem apreciar el casc antic de Sta Pau.

sallent3

stapau

Arribem a Sta Pau. Una altra recta molt llarga ens espera. La veritat és que es pot fer bastant pesada. Sembla que no arribes mai.

Sortim de Santa Pau i seguim recte per la carretera principal. Per fi, sembla que s’acaba aquesta recta inacabable. En aquesta ocasió deixem de banda possibles alternatives com la de Mascou, la qual ja hem deixat enrere, o la del Collell d’Amont que trobem a la nostra esquerra, just després del punt quilomètric número nou.

stapauamont

caselles

Deixem enrere les últimes cases del Puig de Mar (Sta Pau) i seguim enfilant cap al coll de Caselles. Possiblement aquest és el tram que es fa més dur, que aniria des de la sortida de Sta Pau fins a uns 400m més enllà d’aquestes darreres cases. Després segueix pujant però el pendent disminueix una miqueta i es deixa fer més bé.

Seguim enfilant-nos per una carretera en perfecte estat i totalment oberta al sol i al vent. Si mirem enrere veurem com anem perdent de vista la característica silueta de la Serra de Finestres.

caselles0

caselles1

Ucop deixem enrere la casa de Collell d’Amont, tan sols falten uns pocs metres per coronar el coll de Caselles.

En aquesta imatge podem observar el coll de Caselles vist des de la pista asfaltada de Can Falguera. A l’esquerra podem observar el pàrquing turístic per visitar els volcans de Sta Margarida, el qual ens queda just a la nostra esquerra, i el Croscat, que ens queda just al davant.

caselles2

caselles3

Coll de Caselles. Si ja en tenim prou podem baixar directament cap a Olot. Si pel contrari volem més, podem acabar de pujar fins al Pla Godomar o Batet, tan sols haurem d’agafar aquest trencant que veiem a mà dreta.

 

Detalls

Des de El Sallent
Altitud inicial 346m
Altitud final 620m
Desnivell 274m
Pm 4,47%
PMàx 8%
Km 6,13km
Coef. Duresa 33,15
Coef. Fatiga 134,17
Categoria 3a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona