boixedabeget

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

boixedabegetM

Fotos i breu descripció

boixeda

Un port preciós que no ens deixarà indiferents. Bonic, no massa exigent però que es pot fer dur degut a la seva situació, ja que primer s’han de superar Coll de Camporiol i Pera per arribar-hi. A menys que es baixi i es torni a pujar per allà mateix.

El port comença una mica abans d’arribar a Beget, concretament al Pont d’en Quelet. Comença suaument i just abans d’arribar a Beget ja es comença a enfilar. Passem pel costat del poble planejant i al sortir-ne ens enfilarem amunt amb uns revolts de paelles successives deixant enrere aquest poble tan pintoresc i representatiu de l’Alta Garrotxa.

boixeda1

boixeda2

Després del primer tram, una mica dur, suavitza el pendent i passem per la part més ombrívola de la pujada. Trams entre roques i molts arbres, ple de revolts als peus del Comanegra i del Castell de Rocabruna.

Ara ja ens trobem en una part una mica més dura on gaudirem d’unes vistes precioses.

boixeda3

boixeda4

Des d’aquesta paella obtindrem una de les millors vistes de l’ascensió i contrades.

Una de les vistes que podrem observar si alentim el ritme. Fins i tot val la pena parar-se i deixar-se emportar per aquesta bellesa.

boixeda5

boixeda6

Després de les vistes tornem a entrar en una zona més espessa i ja faltarà poc per arribar al poblet de Rocabruna, on la carretera suavitza el seu pendent i podrem recuperar.

Rocabruna. El pas per aquest poble és suau però al sortir-ne es tornarà a enfilar fins coronar.

boixeda7

boixeda8

Just abans d’encarar la part final de l’ascens entre arbres i coronar podrem gaudir d’aquestes vistes del poble i el castell de Rocabruna amb tot el paisatge que els rodeja.

Coronat!! Ara lleugera baixada cap a Camprodon o Font Rubí.

boixeda9

 

Detalls

Des de Beget
Altitud inicial 478m
Altitud final 1.094m
Desnivell 616m
Pm 5,01%
PMàx 12%
Km 12,30km
Coef. Duresa 70,21
Coef. Fatiga 453,13
Categoria 2a Cat.
Zona Ripollès
País o Regió Girona