batallolabo

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

batallolabom

Fotos i breu descripció

batallola

Borredà vist des del Coll de Borredà. En aquest poblet petit rodejat de muntanyes és on comença aquesta ascensió al Coll de la Batallola. Així doncs, ens hi dirigim i comencem a pujar un port que es caracteritza per ser bastant irregular, amb algunes rampes dures, sobretot a la part final i molt obert, sense ni una ombra. La carretera es troba en perfecte estat (2014) i comunica Borredà amb Sant Jaume de Frontanyà, que es troba cap al final de l’ascensió i curiosament és el municipi menys poblat de Catalunya (2012), i un cop superat el coll ens duu a la Pobla de Lillet.

Aquest és el panorama que ens trobem durant gairebé tota l’ascensió fins a Sant Jaume de Frontanyà, una carretera ampla, amb arbres però que no arriben a fer ombra i una sèrie de pujades i baixades que trenquen el ritme. Malgrat tot, l’ascens fins al poble és relativament fàcil.

batallola0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acabem de superar el tram de tobogans i la major part de l’ascens. La carretera es torna més estreta i arribem a Sant Jaume. Aviat ens haurem d’encarar amb la part més dura. És com la cirereta del pastís.

Al costat de l’església de St Jaume de Frontanyà trobem una font que és d’agrair. A més, és ideal per aturar-s’hi i agafar forces per l’últim tram.

batallola2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tornem a la feina. Deixem St Jaume enrere i tornem a pujar. Prepareu-vos, perquè ara ve la part més exigent.

La primera de les rampes dures gairebé superada. Tot i que el final encara sembla lluny. Es tracta pràcticament d’un quilòmetre sencer duríssim amb un màxim del 18%.

batallola4

batallola5

Ja hem superat el Coll de St Jaume, proper al cim. Hem arribat a una zona on el pendent disminueix i ara tan sols queda superar aquest últim obstacle, últim esforç i coronarem!!!! El cim ja s’intueix allà dalt sobre el revolt.

Coronat!!!! El pas canadenc divideix les dues vessants. Si ens girem podem observar les rampes que acabem de vèncer. Per altra banda, l’asfalt de la baixada no és tan bo com el de la cara que acabem de pujar. Té algun forat i està una mica deteriorat (2014), però tot i així, es pot baixar bé i sense problemes per anar a desembocar a la carretera del Coll de la Merolla, molt a prop de la Pobla de Lillet.

batallola6

 

Detalls

Des de Borredà
Altitud inicial 805m
Altitud final 1.197m
Desnivell 392m
Pm 3,28%
PMàx 18%
Km 11,95km
Coef. Duresa 59,54
Coef. Fatiga 332,26
Categoria 2a Cat.
Zona Berguedà
País o Regió Barcelona