banyilsbesa

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

banyilsbesam

Fotos i breu descripció

banyils1

Entre Argelaguer i Besalú, passant per la carretera vella, trobem aquesta petita ascensió que ens serveix per variar i no haver de fer sempre la nacional, tot i que ara, des que hi ha l’autovia és molt i molt tranquil·la. Però tot i així, és d’agrair, ja que és una pujada curta i bonica, que circula per una carretera petita i juganera.

El primer quilòmetre és el més dur i gairebé estarem sempre dins el bosc. Poques clarianes trobarem per observar què hi ha darrera els arbres. A la foto podem observar l’entrada al Mas Banyils. Concretament aquí, sortim del bosc i també s’acaba la part més exigent de l’ascensió.

Ara ens trobem al Pla Banyils, en una zona totalment oberta amb unes vistes molt maques de l’Alta Garrotxa. Encara que no es vegi a la foto, a la nostra dreta hi tenim la imponent M.D. del Mont. A davant Montoriol i la Calma.

Podem aprofitar per gaudir de les vistes i descansar, ja que és pràcticament pla. Tot i que la pujada en si, s’acaba un pèl més endavant, no tot serà baixada fins a Tortellà o Sales de Llierca. Encara ens quedaran uns puja i baixa, que encara que no siguin exigents ens poden fer la guitza si anem justos de forces.

banyils2

 

Detalls

Des de N-260 (Argelaguer)
Altitud inicial 188m
Altitud final 269m
Desnivell 81m
Pm 4,26%
PMàx 13%
Km 1,90km
Coef. Duresa 28,88
Coef. Fatiga 47,12
Categoria 5a Cat.
Zona Garrotxa
País o Regió Girona