angels girona

Aquest mapa pertany a ed. Alpina

angels gironam

Fotos i breu descripció

angels999

El santuari de la Mare de Déu dels Àngels, està situat a 481 metres d’altitud, al massís de les Gavarres. Des d’aquests cims es veu una panoràmica extraordinària del pla de Girona, Baix Empordà, illes Medes, Pirineus, Montseny i les Guilleries. I probablement la pujada més freqüentada pels cicloturistes i ciclistes professionals de la zona.

Es tracte d’una pujada força llarga per tractar-se del massís de les Gavarres. Aquesta n’és la cara llarga i suau. L’altre vessant és molt més curt, però també més dur. En la imatge podem observar com deixem enrere Girona i comencem a enfilar-nos per una carretera ampla i en bon estat, però que ben aviat serà més estreta i sinuosa.

Després de deixar enrere les últimes cases i fàbriques de Girona, ens endinsem en una carretera tranquil·la que ens allunyarà ràpidament del brogit de la civilització. La carretera es torna petita i amb unes sinuositats molt juganeres entre una vegetació típicament Mediterrània.

Aquesta part té poc pendent i ens permet començar d’una manera suau.

angels99

angels98

Arribem a la paella de Can Mascort, situada aproximadament al quilòmetre 3 de l’ascensió. Des d’aquest revolt podem observar Girona al nostres peus i al fons les muntanyes que precedeixen el Pirineu, entre elles el Far.

Can Mascort. Estem al bell mig del tram més dur de la pujada. Un quilòmetre més i el pendent suavitzarà considerablement. Just en aquesta paella la carretera s’eixampla però tot seguit es tornarà a estrènyer.

angels97

angels96

Comencem a obtenir àmplies vistes de les Gavarres. El pendent encara es manté, però ja falta poc per arribar al descans.

I per primer cop ja podem divisar el nostre objectiu, el santuari de la Mare de Déu dels Àngels.

angels95

angels94

Estem deixant enrere el descans. El pendent aviat tornarà a intensificar-se, però cada vegada ja tenim més a prop el santuari.

Ens trobem en un petit descens que hi ha al km 8. La carretera es torna més ombrívola i la vegetació exuberant. Aviat tornarem a pujar per encarar els últims quilòmetres.

angels92

angels91

Els últims tres quilòmetres combinen trams més durs amb trams suaus. El pendent no és constant i va variant. Ja tan sols ens falta 1,2km per coronar.

Últim quilòmetre i ja hi serem. Un cop a dalt del coll, podem decidir si arribar-nos al santuari, retornar a Girona o bé baixar cap a Madremanya.

angels90

angels9

Acabem de coronar l’alt dels Àngels. En el mateix cim trobem el trencant per anar al santuari que tan sols es troba a uns 200m.

Detalls

Des de Girona
Altitud inicial 78m
Altitud final 481m
Desnivell 403m
Pm 3,66%
PMàx 8%
Km 11,01km
Coef. Duresa 41,53
Coef. Fatiga 209,47
Categoria 3a Cat.
Zona Gironès
País o Regió Girona